RTX 4060 Ti için 34" 2K olur mu?

KaanMng

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an güncel olarak i3 13100F ve 4060 Ti kullanıcısıyım. Ama monitörüm 21 inç ve 60 Hz, monitöre önceden bütçe ayıramamıştım. Ama şimdi 10.500 liralık bütçem var. Ve daha çok 21: 9 monitör istiyorum standart monitörler pek ilgimi çekmiyor. Son zamanlarda dikkatimi Excalibur 34" 2K 165 Hz monitörü epey ilgimi çekti sizce bu monitörle bir sorun yaşar mıyım veya oyun oynarken herhangi bir ekran sorunu ile karşılaşır mıyım, fiyatına değer mi? Fiyat: 8200TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 32 2k kullanıyorum fazlasıyla 2k da yeterli performans veriyor.Ama 34 de çözünürlük biraz daha arttığı için 4070 ve üstü daha verimli olur

Hocam monitörün panel kalitesi felanla diğer arkadaşlar ilgilensin.
Öncelikle 21'' FHD bir monitörden 34'' QHD bir monitöre geçerseniz görüntü kaliteniz düşecek.
Zira 104 PPI'dan 86 PPI'ya düşecek piksel yoğunluğu.
4060 Ti çok arada bir kart. 4070 ve üstü QHD için yeterliyken 4060 Ti bazı oyunları QHD'de rahat açar, bazılarında zorlanabilir. Ama DLSS çoğu durumda sizi kurtaracaktır.

Yani oyun oynayacaksan 34 inç tavsiye etmem, ekran kartın 1080p kartı bence 1080p 180Hz bir monitöre yönel.

Hocam Epey'de akıcı çözünürlük 3K diyor.
Ayrıca hocam 11.000 aboneye sahip bir YouTube kanalım var hem iş hem edit hem de oyun için monitörü 3 parçaya bölmek istiyorum 3 tane monitör için bütçem yok.

Hocam Epey'de akıcı çözünürlük 3K diyor.
Ayrıca hocam 11.000 aboneye sahip bir YouTube kanalım var hem iş hem edit hem de oyun için monitörü 3 parçaya bölmek istiyorum 3 tane monitör için bütçem yok.

O zaman o sana kalmış reis. 3K çözünürlük dese bile fark etmez ekran kartı yine 3K çözünürlükte 60FPS veremez, ama tabii ki problem yaşamazsın istersen al alıp 1080p kullanırsın.

Hocam monitörün panel kalitesi falanla diğer arkadaşlar ilgilensin.
Öncelikle 21" FHD bir monitörden 34" QHD bir monitöre geçerseniz görüntü kaliteniz düşecek.
Zira 104 PPI'dan 86 PPI'ya düşecek piksel yoğunluğu.
4060 Ti çok arada bir kart. 4070 ve üstü QHD için yeterliyken 4060 Ti bazı oyunları QHD'de rahat açar, bazılarında zorlanabilir. Ama DLSS çoğu durumda sizi kurtaracaktır.

Teşekkürler hocam ama ben oyunları 21'e 9'da kullanmayacağım tam oyun ayarlarından çözünürlük 16'ya 9 olacak ama monitörü 3'e bölmek istiyorum o yüzden 21'e 9 tercih ediyorum bir problem olur mu yine de.

Teşekkürler hocam ama ben oyunları 21'e 9'da kullanmayacağım tam oyun ayarlarından çözünürlük 16'ya 9 olacak ama monitörü 3'e bölmek istiyorum o yüzden 21'e 9 tercih ediyorum bir problem olur mu yine de.
Hocam aslında oynayacağınız oyuna bağlı her şey.
Ne tür oyunlar oynamayı planlıyorsunuz ? CS2, Valorant, Minecraft felansa, 4060 Ti çok rahat yetecektir.
Ekran bölme meselesine gelirsek, neden olmasın. Bazı yayıncıların sizin monitörden de büyük monitörleri bölerek kullandığını gördüm. Mesela şu arkadaş.

Hocam aslında oynayacağınız oyuna bağlı her şey.
Ne tür oyunlar oynamayı planlıyorsunuz? CS2, Valorant, Minecraft falansa, 4060 Ti çok rahat yetecektir.
Ekran bölme meselesine gelirsek, neden olmasın. Bazı yayıncıların sizin monitörden de büyük monitörleri bölerek kullandığını gördüm. Mesela şu arkadaş.

Hem dediğiniz oyunlar artı olarak RDR2, Forza 5, Forza 4 ve benzeri simulasyon oyunları.
Evet hocam monitörü bölmek çok akıllıca ve mantıklı bir şey zaten o yüzden 21'e 9 almak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı