RTX 4060 Ti ile AM4 işlemci önerisi ve sıvı soğutma tavsiyesi

EinherjarW

Hectopat
iyi sosyaller arkadaşlar!
Geçtiğimiz günlerde bir RTX 4060 Ti ekran kartı aldım ve güncelde R5 5600 işlemci kullanıyorum. Ancak, 1080p çözünürlükte darboğaz yapabileceği yönünde bir bilgiye rastladım. Bu nedenle işlemcimi yükseltmek istiyorum.

Anakartım AM4 socket olduğu için seçeneklerim sınırlı. Bilgisayarımı hem oyun hem de iş amaçlı kullanıyorum. Antalya'da yaşıyorum ve sıcak iklim nedeniyle fazla ısınmayan bir işlemci arayışındayım.

R7 5700x3D ve R7 5800x3D modellerine göz attım. Ancak, çoğu oyunda aralarında yalnızca 10-15 FPS fark olmasına rağmen fiyat farkları oldukça fazla. Bunun sebebi nedir? Sizce bu farkı ödemeye değer mi?

Ayrıca, yeni işlemciyle birlikte uyumlu bir 240mm sıvı soğutma önerisinde bulunabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim! 😊

5700x3d tam f/p bir işlemci. 240mm sıvı soğutma şart değil. Eğer kule tipi fana yönelebilirim sorun yok dersen şöyle bir fan alabilirsin. Soğutması iyi.

1734029343406.png

Aslında endişem darboğazdan çok, işlemcinin ekran kartına kıyasla performans olarak düşük kalması. Bilgisayarımdan mümkün olan en yüksek verimi almak istiyorum.
Darboğaz yapmaz paranı harcama.

Bendeki 5600ü satıp ona geçmek mantıklı olur mu hocam? kayda değer bir performans artışı yaşar mıyım yani?
5700x3d tam f/p bir işlemci. 240mm sıvı soğutma şart değil. Eğer kule tipi fana yönelebilirim sorun yok dersen şöyle bir fan alabilirsin. Soğutması iyi.

Eki Görüntüle 2372912
Aslında endişem darboğazdan çok, işlemcinin ekran kartına kıyasla performans olarak düşük kalması. Bilgisayarımdan mümkün olan en yüksek verimi almak istiyorum.

O bilgi aldığın sitelerin çoğu forumda yasaklı ve yanlış bilgi veriyor kullanmanı önermem hatta redditte inceleyebilirsin.

5600 ile 4060 Ti stabil şekilde tam performans ile çalışır. Para harcayacaksan AM5'e geçersin işlemci, ram, anakart değiştirirsin hem ömür uzar hem satın alımına değecek şekilde performans artar. 5600 kalması taraftarıyım.

Eki Görüntüle 2372912

Bendeki 5600ü satıp ona geçmek mantıklı olur mu hocam? kayda değer bir performans artışı yaşar mıyım yani?
Ya hem için rahat olur hem de evet performans artışı yaşarsın. X3D olduğu için önbelleği iyi. FPS tarzı oyunlarda fark yaratır.

O bilgi aldığın sitelerin çoğu forumda yasaklı ve yanlış bilgi veriyor kullanmanı önermem hatta redditte inceleyebilirsin.

5600 ile 4060 Ti stabil şekilde tam performans ile çalışır. Para harcayacaksan AM5'e geçersin işlemci, ram, anakart değiştirirsin hem ömür uzar hem satın alımına değecek şekilde performans artar. 5600 kalması taraftarıyım.
Anladım hocam, o zaman dediğin gibi yapıp sadece stok fanı kule tipiyle değiştireceğim. İşlemci 95 derece görüp voltaj kısıyor bazen, sanırım bu da performansı etkiliyordur.

Ya hem için rahat olur hem de evet performans artışı yaşarsın. X3D olduğu için önbelleği iyi. FPS tarzı oyunlarda fark yaratır.

Şimdilik sadece kule tipi fan alacağım hocam, işlemci yükseltmesini AM5 sokete geçince toplu güncellerim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı