RTX 4060 Ti R5 5600X sistem düşük performans veriyor

doduow

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımın bileşenleri gayet iyi olmasına rağmen oyunlarda takılmalar, FPS droplar, yer yer kasmalar, bolca anlık donmalar, Alt Tab yaparken yavaşlıklar yaşıyorum. Sistemimin darboğaz yaptığını düşünüyorum ama bu saydığım şeyler çok sık oluyor. Darboğaz harici başka bir problemi olmasından şüpheleniyorum. 1080p bir monitör kullanıyorum, darboğazı geçirmek için 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. RAM frekansını BIOS üzerinden değiştirmek işe yarar mı? Ama orada da şöyle bir sıkıntı oluyor: Bilgisayar bazen kendi kendine kapanıyor. RAM'leri yükseltmek işe yarar mı? Acaba bunlar işe yarar mı ve başka ne gibi çözümler olabilir acaba?

Sistem bileşenleri;
- MSI RTX 4060 TI Ventus 3X 8G OC 128 Bit GDDR6 8GB Ekran Kartı
-Ryzen 5 5600X işlemci.
-Corsair Vengeance LPX 8x2 DDR4 3200 MHz RAM.
-ASUS B450M-Dragon anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımın bileşenleri gayet iyi olmasına rağmen oyunlarda takılmalar, FPS droplar, yer yer kasmalar, bolca anlık donmalar, Alt Tab yaparken yavaşlıklar yaşıyorum. Sistemimin darboğaz yaptığını düşünüyorum ama bu saydığım şeyler çok sık oluyor. Darboğaz harici başka bir problemi olmasından şüpheleniyorum. 1080p bir monitör kullanıyorum, darboğazı geçirmek için 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum. RAM frekansını BIOS üzerinden değiştirmek işe yarar mı? Ama orada da şöyle bir sıkıntı oluyor: Bilgisayar bazen kendi kendine kapanıyor. RAM'leri yükseltmek işe yarar mı? Acaba bunlar işe yarar mı ve başka ne gibi çözümler olabilir acaba?

Sistem bileşenleri;
- MSI RTX 4060 TI Ventus 3X 8G OC 128 Bit GDDR6 8GB Ekran Kartı
-Ryzen 5 5600X işlemci.
-Corsair Vengeance LPX 8x2 DDR4 3200 MHz RAM.
-ASUS B450M-Dragon anakart.
Kasanın fan sayısı ve soğutma oranı nedir?
İşlemci için hangi soğutucuyu kullanıyorsun?
Parçaların sıcaklık değerleri nedir?

Kendine kendine kapanıyorsa bu ne kadar sürede oluyor önemli 1 saat sonra kapanıyorsa işlemci fanını değiş değişmeden önce macunun yenile öyle dene yine kapanırsa o zaman işlemci fanını değiş kasanın iç soğutması nasıl bu da önemli ve en önemli konu genelde unutuluyor PSU kaç watt ekran kartın işlemcin oldukça güçlü waat çekiyor PSU yetmiyor olabilir RAM'lerin profil 1 olarak çalıştırıp 3200-3600 çıkarıp denemeni öneririm eğer yapmadıysan. (not her şeyden önce BIOS'unu güncelle)

Kasanın fan sayısı ve soğutma oranı nedir?
İşlemci için hangi soğutucuyu kullanıyorsun?
Parçaların sıcaklık değerleri nedir?

4 fan 1 de işlemci için kule tipi soğutucu var Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C galiba o RAM sorunun hallettim 2K monitöre geçmenin bir darboğaz için bir faydası olur mu?

Kendine kendine kapanıyorsa bu ne kadar sürede oluyor önemli 1 saat sonra kapanıyorsa işlemci fanını değiş değişmeden önce macunun yenile öyle dene yine kapanırsa o zaman işlemci fanını değiş kasanın iç soğutması nasıl bu da önemli ve en önemli konu genelde unutuluyor PSU kaç watt ekran kartın işlemcin oldukça güçlü waat çekiyor PSU yetmiyor olabilir RAM'lerin profil 1 olarak çalıştırıp 3200-3600 çıkarıp denemeni öneririm eğer yapmadıysan. (not her şeyden önce BIOS'unu güncelle)
galiba o sorunu düzelttim 2k monitöre geçmemin dar boğazı geçirmek için bir faydası olur mu ve 1080p ile 2k monitörü aynı anda kullansam çift monitör olarak hala dar boğaz yaşamaya devam eder miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı