RTX 4060 Ti sistem alınır mı?

Bütçe
70000

musqrx

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Benim şu ana kadar en iyi sistemimi dizmeye çalışıyorum staj paramı biriktirip bu bilgisayarı alacağım.

Parçalar ve donanımlar aşağıda.

GPU: ASUS TUF Gaming 4060 Ti 8 GB OC.

CPU: AMD Ryzen 5 7600X kutulu.

Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus.

SSD: Lexar NM620 1TB.

RAM: XPG spactrix D41 2x16 GB.

Spu: MSI MAG A750GL Gold 750W.

Sıvı soğutucu: MSI MAG corliquid M360.

Kasa: TUF Gaming GT301 case.

Ekipmanlar.

Mouse: ATK blazing sky F1.

Klavye: Wraith W75 analog klavye.

Monitör: MSI G2412F 180Hz 2X.

Mouse pad: Wraith spirit of aim Pro.

Monitör tutucu: NB F80 17-30

Kendi tarafımca toplamaya çalıştım eğer uymayan veya eksik gidik uyumsuz parça varsa ricamdır uyarır misiniz veya tavsiye bunları almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Anakart ile işlemci uyumsuz. Seçtiğiniz işlemci AM5 sokete sahip ancak anakart AM4. Bir de sistem bunlar totalde 70K ise değemez. Hesapladım ve ekipmanlar 21K falan tutuyor. Sistem içinse 49K para kalıyor. Bu fiyata daha güzel hazır sistemler mevcut.

Son düzenleme:
Anakart ile işlemci uyumsuz. Seçtiğiniz işlemci AM5 sokete sahip ancak anakart AM4. Bir de sistem bunlar totalde 70K ise değemez. Hesapladım ve ekipmanlar 21K falan tutuyor. Sistem içinse 49K para kalıyor. Bu fiyata daha güzel hazır sistemler mevcut.
Düzenledim tekrar bakarmisiniz

@YusufBeyT size nerden ulasabilirim?

İnternet'e bir sürü 4070 superli sistemler bulunuyor 40 bin gibi rakamlara. Bence sistemi tek tek almaktansa hazır almak daha mantıklı. Yani 49 bine evet markaları çok iyi ancak daha performanslı bir sistem alabilecekken bu mantıksız gibi.
Birazcık hevesim kırıldı gibi ama bilmiyorum bana hazır sistemler sağlıklı gelmiyor.. sana ulasabilecegim farklı bir platform Cesare varmı? Konuşabiliriz eğer istersen bu konularda yardımcı olabilirsin bana :))

Kasa için bütçeniz 50k civarında dersek şöyle bir kasa önerebilirim

CPU: Ryzen 5 7500F
GPU: RTX 4070 Super
Anakart: MSI b650 gaming plus wıfı
Ram: Xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: MSI MAG A750GL 750w gold
Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520 240mm
Kasa: Parçaların sığabileceği, fanlı, zevkinize göre kasa seçebilirsiniz.

Not: Kasa hariç 55k tutuyor kasaya 2-3k dersek 57-58k bandına çıkabilirseniz düşünebilirsiniz. Sizi uzun yıllar üzmeyecek bir sistem. Paranızın karşılığını hayli hayli alacağınız bir sistem.

Kasa için bütçeniz 50k civarında dersek şöyle bir kasa önerebilirim

CPU: Ryzen 5 7500F
GPU: RTX 4070 Super
Anakart: MSI b650 gaming plus wıfı
Ram: Xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: MSI MAG A750GL 750w gold
Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520 240mm
Kasa: Parçaların sığabileceği, fanlı, zevkinize göre kasa seçebilirsiniz.

Not: Kasa hariç 55k tutuyor kasaya 2-3k dersek 57-58k bandına çıkabilirseniz düşünebilirsiniz. Sizi uzun yıllar üzmeyecek bir sistem. Paranızın karşılığını hayli hayli alacağınız bir sistem.
Çok teşekkür ederim bu kada olayı parçalar filan derken gerçekten çok aklım karıştı yinede teşekkür ederim..

Kendi yazdığınız sistem çok da dengeli bir sistem değil, zaten uyumsuz parçalar var. O kadar güçlü bir işlemciye 4060 Ti hele ki 8GB modelini takmak hakaret gibi. 7500F ve 4070S'li hazır sistem almaya bakın.

Kendi yazdığınız sistem çok da dengeli bir sistem değil, zaten uyumsuz parçalar var. O kadar güçlü bir işlemciye 4060 Ti hele ki 8GB modelini takmak hakaret gibi. 7500F ve 4070S'li hazır sistem almaya bakın.
Dediğim gibi etraftan aldığım bilgilerle az da olsa bilmediğim için böyle şeyler olabilir. Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Herkese merhaba. Benim şu ana kadar en iyi sistemimi dizmeye çalışıyorum staj paramı biriktirip bu bilgisayarı alacağım.

Parçalar ve donanımlar aşağıda.

GPU: ASUS TUF Gaming 4060 Ti 8 GB OC.

CPU: AMD Ryzen 5 7600X kutulu.

Anakart: Msi mag b650 am5

SSD: Lexar NM620 1TB.

RAM: XPG spactrix D41 2x16 GB. Am

Spu: MSI MAG A750GL Gold 750W.

Sıvı soğutucu: MSI MAG corliquid M360.

Kasa: TUF Gaming GT301 case.

Ekipmanlar.

Mouse: ATK blazing sky F1.

Klavye: Wraith W75 analog klavye.

Monitör: MSI G2412F 180Hz 2X.

Mouse pad: Wraith spirit of aim Pro.

Monitör tutucu: NB F80 17-30

Kendi tarafımca toplamaya çalıştım eğer uymayan veya eksik gidik uyumsuz parça varsa ricamdır uyarır misiniz veya tavsiye bunları almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Dediğim gibi etraftan aldığım bilgilerle az da olsa bilmediğim için böyle şeyler olabilir. Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Buraya yazarak çok iyi yapmışsınız. Keşke en başında yazsaydınız butce belirtip zaman kaybetmezdiniz en azından. Az daha uyumsuz bir sisteme para veriyorsunuz. Ben de zamanında staj yaptım lisedeyken siz üniversite de mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama iki türlü de stajyerlere parayı koklatırlar sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı