RTX 4060 Ti sistem anında açılıp kapanıyor

mustafaaltiner

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam. Yaklaşık 3 ay önce aldığım bilgisayarım 15 gün kadar önce kendi kendine sanki elektrik kesintisi oluyormuş gibi kapanıp açılmaya ve bunu saniyesinde yapmaya başladı. Bazen bu kapanıp açılma birkaç kez olup bitiyor bazen ise kapandıgında güç tuşuna bassam dahi açılmıyor. Format atmayı denedim ama cihaz kapandığı için atamadım yarıda kaldı. Saniyeler içinde defalarca kapanıp açıldığı durumlarda bazen açıldığında sağ altta Windows'u aktif edin yazısı çıkıyor bazen çıkmıyor. Bazen de açılırken ekrana BIOS görüntüsü geliyor çeşitli ayarlar yapmamı falan istiyor. Ancak kasa kapandığında hafifçe üstten dokunuğumda ya da hafifçe sarstığımda yeniden açılıp elimi çektiğimde kapanıyor. (dokunduğum yerde fan var) garantiye gönderebilirim ancak sürecin çok uzun olması gözümü korkutuyor. Kasa kapandığında elektrik gelmeye devam ediyor mouse ve klavye çalışıyor. Garantiye gitmeden sorunun ne olduğunu anlayabilmek istiyorum. Ayrıca prizde başka cihazlarda var veçalışmalarında bir sorun yok. Linkte yaşadığım sorunu gösteren kısa bir video var daha iyi anlaşılması açısından. Destek veren herkese teşekkür ederim.
Sistem:
4060 Ti GPU.
Intel i5 13th işlemci.
Gigabyte H610 V2 anakart.
Kingston 16 GB RAM.

Yaşadığım sorunun videosu:

Dosya Ekleri

• bsd2.jpg
    bsd2.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Geri