RTX 4060 Ti sistemde Düşük GPU kullanımı neden olur?

Arctic

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen hafta Amazon üzerinden Colorful iGame RTX 4060 Ti Ultra ekran kartı aldım ve bazı sorunlar yaşıyorum, örnek verecek olursam eğer Rainbow Six: Siege oynarken önceki kartım 2060 la aynı FPS alıyorum ama 2060 %90 kullanılırken 4060 Ti %60 kullanılıyor ve 250FPS alıyorum aynı zamanda garip bir şekilde gökyüzüne felen baktığımda FPS artacağına FPS sabit kalıp GPU kullanımı düşüyor darboğaz mı var diyeceğim ama işlemci 4060 Ti beslemek için gayet güçlü ve oyunda herhangi bir limitör V-Sync felen açıkta değil sistem özellikleride aşağıdaki gibi.
GPU: 4060 Ti. 8 GB.
CPU: i7 11700K.
PSU: 750W 80+Gold
Anakart: Z590.
RAM: 32 GB DDR4 3600MHz.
SSD: Samsung SSD980.
Monitör: BenQ Zowie XL2546k 240Hz.
Sıvı soğutma Corsair H150i Elite Capellix.

Kanka Dying Light 2 de denedim her şey normal fakat madem yüksek oyunlarda normal çalışıyorsa neden internetteki testlerde adamlar 400FPS alıyorda ben 200 alıyorum.

FPS kısıtlaması açık değil ve videoda en yüksek ayarlarda 300'e yakın FPS alıyor ekran kartı kullanımıda %95 bende ise %75 daha önce anakartımın işlemci soketi değişti acaba PCI-e yollarında mı bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
FPS kısıtlaması açık değil ve videoda en yüksek ayarlarda 300'e yakın FPS alıyor ekran kartı kullanımıda %98 bende ise %60 daha önce anakartımın işlemci soketi değişti acaba PCI-e yollarında mı bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1-2 oyuna bakarak karar veremeyiz, üstelik attığınız video 1 yıl önceden kalma ve oyun içi oynanış değil. Yüklü olan oyunlarınızda da test edebilir misiniz? Benchmark testlerine bakarken en güncel videolara bakmanızı öneririm. Ben bir sıkıntı göremedim şahsen. Diğer oyunlarda da test ederseniz buraya yazın.

1-2 oyuna bakarak karar veremeyiz, üstelik attığınız video 1 yıl önceden kalma ve oyun içi oynanış değil. Yüklü olan oyunlarınızda da test edebilir misiniz? Benchmark testlerine bakarken en güncel videolara bakmanızı öneririm. Ben bir sıkıntı göremedim şahsen. Diğer oyunlarda da test ederseniz buraya yazın.

Haklı olabilirsiniz peki sizce 11700K'nın darboğaz yapma ihtimali var mı ben pek sanmıyorum neredeyse 5900X le aynı performansı veren bir işlemci.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı