RTX 4060 Ti sistemde DX11 mi DX12 mi kullanılmalı?

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
Öylesine bilgi edinmek için konulara bakıyordum. Daha önce hiç merak etmemiştim DX11, DX12 falan nedir ne işe yarar diye. Sanırım telefonlardaki sürüm gibi bir şey bu oyun için. Çok hakim olmadığım için detaylı inceleyemedim.
Uzatmadan soruma döneyim:
RTX 4060 Ti 16 GB.
R5 5600 (Wraith Prism)
16x2 RAM DDR4 3600MHz.
TUF B550 Plus WI-FI2
Bileşenlerinden oluşan bilgisayarım var. Sizce oyunlarda DX11 mi DX12 mi kullanılmalı?
Ben yeni teknolojiye aşina değilim, yakın zamanda aldım bilgisayarı. Önceden kullanabildiğim ne varsa kullanmam iyidir mantığındaydım bilgisayarım çok eski olduğu için. Şimdi biraz bilinçli olmak gerek düşüncesindeyim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dx 12 daha güncel ve performans açısından daha iyidir. Oyunda dx 12 yok ise zaten otomatik dx 11 ile açılır.

Grafik API'si. DX12 kullan mümkün olduğunca. Oyunlara göre değişen bir durum, kimisi maksimum DX10 destekler kimisi DX12.

Oyunda işlemcim ekran kartıma göre düşük kalıyor. O yüzden çok yüklendiğimi düşünüyorum. Aslında bi şeyleri yanlış yapıyorum gibi geliyor, o sebeple arayıştayım. Nasıl yükü ekran kartına çekebilirim?

Düşük kalmasına imkan yok. Rahatlıkla besleyebilir çünkü. Grafikleri ve çözünürlüğü arttırırsan yük ekran kartına biner.

İşlemci düşük kalmıyor aslında ama. Yükü ekran kartına çekmek istiyorsanız oyun ayarlarını yukseltmeniz gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…