RTX 4060 Ti sistemde GTA 5 %96 GPU kullanıyor

BurakYhs

Centipat
Merhaba. Ekran kartım 4060 Ti, işlemcim Ryzen 5 5600.
GTA 5'te normalde %30-40 arası GPU kullanımı alıyordum ama bugün 96'dan aşağı düşmüyor.
Ek olarak bilgisayarımın ön panelindeki üst ve alttaki fanlar zor ve yavaş döndüğü için bilgisayarcıya gitmiştim. Adam kasayı çıkarttı içine baktı fanı çıkardı geri taktı kablolarla bir şeyler yaptı.
Bu sorun kabloların düzgün takılmamasından kaynaklı olabilir mi? Benim yapabileceğim bir şey var mı?
Driverlar güncel, GPU donanım hızlandırıcısı kapalı, oyunda hiçbir ayarı değiştirmedim.

Bu sorun değil ki, düşük kullanması sorun asıl.

FPS sabitleme yoksa V-Sync açık değilse ekran kartını tam kullanır zaten. Burada sorun ne anlamadım.

FPS sabit ve V-Sync kapalı ama şu anda %96 limitsiz FPS ile 180 FPS alıyorum. Sorun zaten bu eskiden %30 kullanımla bu performansı alıyordum ben.
Ve aşırı lag var.

4060 ile %30 kullanımda nasıl 180 FPS alıyorsunuz? 3060 ile %100 kullanımda 60 zor alıyorum ben?

Hocam şu an bilgisayarın 2. fanı da durduğu için kendim gösteremeyeceğim ama bu videoda adam Ultra ayarlarda (ben ultrada oynamıyorum) Online'da (story moduna göre optimizasyon çok kötü) bile 60% kullanım alıyor.

Ekran kartı %100 kullanması gerekir. Kullanmadığı zaman optimizasyon sorunu vardır veya darboğaz vardır. Aynı adamın videosunu biraz ilerletinde %75 kullanımlara kadar geldiğini görebilirsiniz.

İzleyin %99 kullanıyor sürekli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkada bir şey açıktır o zorluyordur bak.

Anladım hocam ben GPU sadece zorlanınca %100 kullanım oluyor sanıyordum.
Peki son olarak ben GTA'da bazen lag alıyorum önceden hiç olmuyordu bu. Yani oluyordu 141'den 120'ye ya da 100'e düşüyordu ama donma hissiyatı vermiyordu. Ne olmuş olabilir ve ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…