RTX 4060 Ti sistemde oyun oynarken çok fazla takılmalar oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

akkusarda

Centipat
Daha fazla  
RAM
LEXAR THOR 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL18 RAM
SSD veya HDD modeli
Verbatim 1TB VI 5000 PCIE4 NVME M.2 SSD
Ekran kartı
ZOTAC GeForce RTX 4060 TI GAMING 16GB
Anakart
MSI PRO H610M-E DDR4 Intel H610 Soket 1700 3200MHz
İşlemci
Intel Core i5 13400F
Apex Legends olsun Battlefield 5 Online olsun genel olarak Online oyunlar da kısaca ( LoL ve Valorant dışında ) oyun oynarken takılmalar oluyor. Bu takılmalar sadece Online oyun oynarken değil GTA 5 ve RDR2'nin hikayeli kısımlarını oynarken de olmuştu ama normal takılmalar değil bayağı bayağı büyük bir sıklıkla takılmalar oluyor. Bu takılmaların en fazlası Online oyun oynarken oluyor en azı ise hikayeli oyun oynarken oluyor. Genel olarak durum bu. Bilgisayarı 2 3 ay önce vatandan aldım işlemciyi soğutmak için işlemcinin kendi stok fanını kullanıyorum. Olaylar bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dostum driverları güncellemeni öneririm ayrıca bazı programlarda PC'nin ne kadar ısındığı yazar(isimlerini unuttum hatırlarsam yazarım) eğer çok ısınıyorsa stok fanı değiştirmeni öneririm.

Hocam ısıları kontrol edin, driverları güncelleyin, oyun oynarken Görev Yöneticisi'nden bakın belki başka bir şey bilgisayara bir anda yükleniyordur.

Bilgisayarınızda oyun oynarken yaşadığınız sık sık takılmalar, genellikle birkaç farklı sorundan kaynaklanabilir. Öncelikle, işlemcinin stok fanı yeterli soğutma sağlamıyor olabilir; bu da işlemcinin aşırı ısınmasına ve performans sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, grafik kartınızın ve diğer bileşenlerin güncel sürücülerle çalıştığından emin olun. Oyun içi takılmaların azaldığı hikaye modları, genellikle daha az kaynak tüketir, bu nedenle sorunun donanım veya soğutma ile ilgili olduğunu gösterebilir. Bilgisayarınızın içindeki tozu temizleyin ve mümkünse işlemci için daha etkili bir soğutma çözümü düşünün. Ayrıca, bellek ve depolama alanınızı kontrol ederek, her şeyin düzgün çalıştığından emin olabilirsiniz.

Şu an bilgisayar boş da iken MSI Afterburner'da 58 derece gösteriyor, driverdan kastınız GeForce Experience filan mı bir de 1 ay öncesine kadar yaptığım FurMark testi vardı isterseniz buraya atabilirim fotoğrafı.

MSI Afterburner.
hocam aman indirmeyin bende fps ısı bakıyım diye indirdim oto overclok yapmış laptopu yakıyoduk.

Hocam NVIDIA'nın kendi sistesine driver kısmına girin orada ekran kartınızı falan girin isterseniz NVIDIA App'da var. Driver gelince bildirim atıyor sana oto indiriyon oradan

Driverlar zaten güncelmiş sadece NVIDIA Experience yeni sürüm gelmiş onu indirdim ondan hemen sonra deneme yapmak için oyuna girdim durum bu şekilde.

Driverlar zaten güncelmiş sadece NVIDIA Experience yeni sürüm gelmiş onu indirdim ondan hemen sonra deneme yapmak için oyuna girdim durum bu şekilde.

Bir inceleyip sorun neymiş söylerseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-30 at 14.45.27.jpeg
    191,9 KB · Görüntüleme: 18
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…