RTX 4060 Ti sistemde PUBG'de ilk atlayınca oyun kasıyormuş hissettiriyor

m3rtxdd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sıralar sadece PUBG oynuyorum. 90-100 FPS'lerde, genelde ilk atladığımda oyun kasıyor gibi gözüküyor ama FPS 100-140 arası oluyor.
Sistem;
2TB SSD.
AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8 GB.
16 GB RAM.
144 Hz monitör.

NVIDIA Denetim Masası'ndan gecikme yaptığı için G-Sync kapattım. Monitör ayarlarımda FreeSync açık çözümünü bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harita yüklendiği için oluyor gayet normal bir durum olduğunu düşünüyorum. Texture ve shader yüklendiği için haliyle bu durum ortaya çıkıyor.

Harita yüklendiği için oluyor gayet normal bir durum olduğunu düşünüyorum. Texture ve shader yüklendiği için haliyle bu durum ortaya çıkıyor.

Ama sadece harita yüklenirken değil ne zaman belirli bir FPS'in altına düşse kasmayı hissediyorum. Akıcı şekilde oynarken örnek veriyorum 120 FPS'in altına düştüğünde gözle görülür bir fark oluyor.

Oyunun dinamiği ile alakalı da olabilir, bilemiyorum. Mesela CS2 içinde 200 FPS altına düştüğüm anda oyun kasıyor hissine kapılıyorum. Göz alışması da diyebilirsin eskiden 30 FPS oyun oynarken kasıyor gibi gelmiyordu gözüme şimdi ise 60 FPS altında bir şey görünce hem gözlerim ağrıyor hem de hiç rahat hissetmiyorum.

Peki bunu nasıl çözebiliriz örneğin 100 FPS'e sabitlesem oyun içerisinden sorunum çözülür mü sizce ve böyle yaptığımda monitör hzinin bir önemi kalmaz çok büyük bir fark yaratır mı?

İstersen dene ben çok FPS sabitlemeyi önermesem de G-Sync kapatmışsın gecikme için de 100 FPS sabitlersen de gecikmen artacağını biliyorsundur diye düşünüyorum ayrıca FreeSync açmana gerek yok kapat bu sistemde bir etkisi olamaz.

Sıcaklık değerlerine bak ve RAM frekansın 6000 MHz altında mı ve gecikme değerin nedir?

Sıcaklık değerlerimde işlemci 70-80 derece civarında.
Aslında normal sıcaklık değerlerim.
Onun dışında RAM'lerim 5200MHz ile çalışıyor. Maksimum 5200 olabiliyor zaten.
Belki dediğiniz gibi gözlerim 144 Hz'e alışıyor FPS düştüğü için kasıyor gibi hissediyorum ama çok rahatsız edici bir durum. Çözümünü bulamadım bir türlü.

RAM frekansı DDR5 için çok düşük olduğunu belirteyim RAM frekansını artırabilirsen hatrı sayılır performans yakalayabileceğini düşünüyorum. DDR5 için minimum 6000 MHz öneriliyor altında işlemci performansı düşüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok büyük bir etkisi var ve sorunun bundan kaynaklı direkt diyemem fakat söylediğim gibi RAM frekansı ve gecikmesi işlemci performasını direkt olarak etkiler.

Tamamdır yakın zamanda yeni RAM alıp deneyip sonucu yazmaya çalışacağım teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…