YouTube'da benim GPU ve CPU'm ile, yani i5 11400F ve 4060 Ti ile yapılan RDR2 testlerinde, 1080p maximum ayarlarda Saint Denis'te 80+ FPS'i rahatlıkla alabiliyorlar. Ben, eksi ekran kartım olan GTX 1650'yi değiştirdikten sonra driver çakışması olduğunu düşündüm ve sonra format da attım. Her şeyi düzgünce kurdum. Ama hala 50 FPS'in üstüne çıkmıyor oyun. 1650 ile neredeyse aynı. 2x8 GB DDR4 RAM'im var, 2TB NVMe M.2'ye kurdum oyunu. Yardımcı olabilir misiniz?
Ne oynarsam oynayayım 40 50 FPS alıyordum ben sorunu anakartımda buldum GPU-Z indirip PCI Express 3.0 X16 da çalıştığından emin ol benim anakartım bozuktu ve ekran kartı çalışıyordu ama PCI Express 1.0 X1 de çalışıyordu ekran kartı %100 kullanımda gözükmesine rağmen FPS düşüktü oradan bir kontrol et.
Ne oynarsam oynayayım 40 50 FPS alıyordum ben sorunu anakartımda buldum GPU-Z indirip PCI Express 3.0 X16 da çalıştığından emin ol benim anakartım bozuktu ve ekran kartı çalışıyordu ama PCI Express 1.0 X1 de çalışıyordu ekran kartı %100 kullanımda gözükmesine rağmen FPS düşüktü oradan bir kontrol et.
Hocam durum bu. Sadece RDR2'de var bu sorun bu arada. GoW Ragnarok 1080p Ultra'da DLSS + FG ile 150+ FPS, Cyberpunk'ta DLSS + FG ile 1080p Ultra Path Tracing ile 70-80 civarı alıyordum. RDR'nin DLSS dosyasını TechPowerUp sitesinden DLL indirip güncellemek de işe yaramıyor.
GPU Z de fotograf paylaşabilirsin daha iyi olur. Bus interface kısmı.
BIOS ayarlarında PCI Express seçme yolu var ama anakarttan anakarta değişir internetten bakıp PCI Express yolunu 4.0 ve X en fazla kaçsa onu seç 8 ise 8 16 ise 16 bence işine yarar.
Bant yolun azalıyor PCI Express 3.0 X8 kullandığı zaman bu da ekran kartının tam performansta çalışmamasına sebep oluyor.