İşlemci konusunda hiçbir bilgim yok, benim için 15 bin lirayı geçmeyecek bir işlemci önerebilir misiniz? Gerçekten işlemcilerden hiç anlamıyorum bir de sanırım Intel daha iyiymiş, Intel marka önerirseniz sevinirim.
Anakartınız AM4 R5 5600X zaten çok rahat yeter, yükseltmeye gerek yok. Ancak AM5 işlemci isterseniz R5 7600 ve B650M-P alabilirsin. AMD intel'den daha iyi.
Ben biraz fazla işlemci isteyen oyunlar oynuyorum (Squad, Hell Let Loose) bu oyunlarda takılmalar oluyor. Ayrıyeten ben bu sistemi dizerken eski kasam da ki işlemciyi taktım bu işlemci yaklaşık 3-4 yıllık belki o yüzden de oluyor olabilir. Monitörüm de 2K (2560x1440)
AMD Ryzen 7 5700X3D 3 GHz AM4 96 MB Cache 105 W İşlemci Tray en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
AM5 geçebilirsin fakat saydığın droplar oyundan kaynaklanıyoda olabilir günümüzde ki çoğu oyunun optizasyon bayağı kötü bu takılmalar aşırı etkilemiyorsa kalırdım zira bende PUBG oynarken takılmalar oluyor.