RTX 4060 Ti sisteme SSD, işlemci, anakart ve RAM önerisi

gasparinho

Hectopat
Herkese selamlar. Parça parça elime para geçtikçe sistemimi güncelliyorum. Gpu ve Cpu'mu yeni değiştirdim. Fakat Am5'e geçerek SSD'den dolayı PCie 4.0'tan faydalanmak adına elimdeki işlemciyi ve anakartı elden çıkarıp am5 işlemci ve PCie 4.0 anakart almaya karar verdim.
Not: Sistemimde genelde yapay zeka ile uğraşıyorum (SD, ComfyUI vs). Oyunlarla pek işim olmuyor olsa da her türlü oynatıyor sistem zaten. Dolayısıyla dosya atarken, terminalde işlem yaparken, Ssd'min potansiyelini kullanmak istiyorum.

Gpu: 4060ti 16 Gb Vram
Cpu: Amd 5600x
Ssd: Samsung 990 Pro
Anakart: 450m s2h Gigabyte
Ram: 8x8 Corsair cmk8gx4m1a2400c16r DDR4 (Çok yetersiz olduğunun farkındayım, DDR5'e geçmeyi bekledim)

Bütçe olarak, elimdeki işlemciyi sattıktan sonra kalan para ile üzerine bir miktar para koyabilirim.
Diğer materyaller adına her türlü önerilerinize açığım.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

**Dip not: 5800x3D AM4 kategorisinde hala iyi bir işlemci olduğunun farkındayım. Fakat, elbet ki Am5'e bir yerde geçilecek ve PCie 4.0 anakart alternatiflerinin artacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…