RTX 4060 Ti ve R7 9800x3D sistem darboğaz yapar mı?

YunUsta

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Merhaba yakın zamanda işlemci olarak 9800x3D alacağım genel olarak CS, Valorant, PUBG vb. FPS oyunları oynadığım için bu işlemciyi satın alma konusunda karar kıldım. 1 yıl sonrasında elimde olan RTX 4060 Ti ekran kartını satıp daha üst bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum. Sizce ekran kartından kaynaklı bir darboğaz yaşar mıyım?

Bu işlemci RTX 5090'a bile darboğaz yapmaz. İşlemcinin yanında ekran arktı oldukça zayıf kalır, performansı ekran kartı belirler.

Merhaba yakın zamanda işlemci olarak 9800x3D alacağım genel olarak CS, Valorant, PUBG vb. FPS oyunları oynadığım için bu işlemciyi satın alma konusunda karar kıldım. 1 yıl sonrasında elimde olan RTX 4060 Ti ekran kartını satıp daha üst bir ekran kartına geçmeyi düşünüyorum. Sizce ekran kartından kaynaklı bir darboğaz yaşar mıyım?
yapmaz gayet iyi akarsın

Eğer işlemcin ekran kartına yetemiyorsa darboğaz yaşarsın, işlemcin yüksekse değil darboğaz olmadan oynarsın ama bir sonraki sene o işlemci için 5070 altı bir kart almanı önermem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı