RTX 4060 Ti vs RTX 3070

UçanKedi07

Hectopat
Arkadaşlar ben 3070'li bir sistem almayı planlıyordum ama 4060 Ti çıkacağını duyunca bekleyim dedim. Fiyatlarının benzer olması ve DLSS 3 olması beni ikileme düşürdü. Seçim sonrası fiyatların artması da olası geliyor. Ayrıca Temmuz'da 16 GB hali de çıkacakmış. Sizce onu mu beklemeliyim yoksa 3070 veya 4060 Ti 8 GB mı almalıyım?
Not: Işlemci olarak 5600 almayı planlıyorum bottleneck yapmaz değil mi? Şimdiden tüm cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar ben 3070'li bir sistem almayı planlıyordum ama 4060 Ti çıkacağını duyunca bekleyim dedim. Fiyatlarının benzer olması ve DLSS 3 olması beni ikileme düşürdü. Seçim sonrası fiyatların artması da olası geliyor. Ayrıca Temmuz'da 16 GB hali de çıkacakmış. Sizce onu mu beklemeliyim yoksa 3070 veya 4060 Ti 8 GB mı almalıyım?
Not: Işlemci olarak 5600 almayı planlıyorum bottleneck yapmaz değil mi? Şimdiden tüm cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

İki kartta 8 GB VRAM var şimdi düşünüyorsaniz 4060 Ti ama bekliyecekseniz kesinlikle 16 GB 4060 Ti almanızı öneririm.

İkisi de hemen hemen aynı. Fiyat performans oranına bakılırsa 3070 daha iyi gibi duruyor. 4060 Ti 16GB da muhtemelen 13-14K olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS 3 güzel bir artı ama bu fiyatta mantıklı değil.

Her ikisi de alınmaz sıfır olarak.

İçindeki birkaç parçayı değiştirip bunu almayı düşünüyorum nasıl?

Normalde 4060 Ti 16 GB beklicektim ama o zamana fiyatlar çok artacak gibi geliyor. 8 GB VRAM olması çok sıkıntı yaratır mı 1080p de oynayacağım ama ileride 2K monitöre yükseltebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı