RTX 4060 tüm kapasiteli çalışmıyor

slayer644

Decapat
Daha fazla  
İyi Sosyaller. Ekran kartım %60'larda iken işlemcim %80 civarlarında çalışıyor eskiden bu olmazdı yani Batman falan oynarken ekran kartım %90 civarlarında işlemcim ise %60 civarlarında olurdu acaba bu neden kaynaklanıyordur? Yardım edersiniz çok mutlu olurum.
Ekran kartım: RTX 4060.
İşlemcim: R5 5500.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işlemci hangi model acaba.

Muhtemelen darboğaz yapıyordur. Grafik ayarlarını yüksek veya çok yükseğe çekerek deneyebilirisin, işlemcinin üzerindeki yükü erkan kartına kanalize etmene yardımcı olacaktır. Arka planda çalışan başka bir uygulama varsa kapatıp deneyebilirsin. Aynı şekilde oyun oynarken RAM üzerine yük bindirebilecek bütün arka plan uygulamalarını deactivate edip deneyebilirsin. Bu çözümlerden birinin işe yarayabileceğini düşünüyorum.

PC kasıyor Monster marka laptopum var alalı 4.5 sene oldu bu yaz ana kartını değiştirdim(ekran kartı vb anakarta dahil.) Chrome'da YouTube'da video açınca belleğin%37-40 arası miktarını kullanıyor. FC 26 aldım biraz kasmalı oynadım sizce bu normal mi?

Hocam senin sorunun bence şunlardan kaynaklı;
1-) laptopu iyice bir temizle içini açıp sonra bir termal bakım yapmanı öneriyorum.
2-)sistem bilgileri neler 4-5 sen önceyse 30 sersi ekran kartı vardır diye tahmin ediyorum.
3-) bilgisayara format at yazılım olarak temizlensin ve sonra YouTube'dan Windows debloat videolarını izleyip bilgisayarı en iyi şekilde değerlendir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı