RTX 4060 ve i5 12400F darboğaz yapar mı?

Darboğaz yapar diyenler Trendyol PC Önerenler sanırım, herhangi bir darboğaz olmaz ama AMD İşlemci Daha bi F/P.

Darboğaz yapar diyenler Trendyol PC Önerenler sanırım, herhangi bir darboğaz olmaz ama AMD İşlemci Daha bi F/P.
Darboğaz biraz oluyor hocam. İşlemci kullanımı AAA oyunlarda çok yüksek. 14400f hem daha stabil, hem daha yüksek fps verdiriyor. Ben rtx 4060 ti 16gb ile i5 12400f bir pc de oynamıştım en yüksek grafiklerde. Anlık takılma çok oluyordu. Mümkünse biraz daha iyi bir işlemci seçilmeli. Internetteki testlere bakabilirsiniz. Bu ikilinin Videolarını izleyin bakın duruma.

Bir aralar bu ikiliyi hazır kasa sistemlerde çokça görüyordum. Darboğaz yapsa kullanmazlardı herhalde.

Hazır kasalarda darboğaz çok ciddi değilse ucuz olsun diye koyuyorlar ona siz Kendiniz bakacaksınız Intel genelde daha uygun diye koyuyorlar bu aralarda.
Ayrıca AMD aga intele kendini bağlama ileride anlıyacaksınız Intel alırsanız

5600 ile 5600X arasında çok az bir overclock farkı var bu kadar.

Silikon kalitesi düşük olanları 5600 diye paketlemişler aynı tamamen ama arada çok fark yok 5600X daha mantıklı OC potansiyeli olarak. 5600X olamayacak kalitede olanları 5600 diye satıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…