RTX 4060 ve i5-14400F CS2 FPS performans sorunu nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 10

bekirOGs

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, sistem 4060 ve i5-14400 32 GB DDR4 3200 MHz RAM ile CS2 de düşük FPS veriyor GPU kullanımı da %50'nin altında ve %50'den fazla artmıyor diğer oyunlarda hiçbir sorun yok fakat CS de DM modunda ortalama 190-230 FPS arası 5V5 modunda 240-280 arası FPS'ler alıyorum. İnternette izlediğim aynı sistemler DM de bile 350 FPS ortalama alıyorlar sorun ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de benchmark testinde ekran kartının çalışması gerektiği hızların biraz altında çalıştığını gösterdi. Umarım bilen biri yardım eder, teşekkürler…

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansı ve sıcaklık performansını kısıtlıyor diye düşünüyorum. Ayrıca ekran kartı kullanımı artırman için ayarları köklemen lazım düşük ayarlarda gpu kullanımı artırman zor olduğunu belirteyim.

Sıcaklık değerleri 55-60 derece arasına geziniyor bu arada en yüksek ayarlarda da sonuç aynı bir şey değişmiyor sadece sıcaklık değerleri 55-60 derece yerine 60-65 arasında geziniyor Windows güç ayarları, NVIDIA ayarları, düşünebileceğin her şey performans modunda.

DM için birebir seninle aynı işlemci ve RAM frekansında deathmatchda ortalama 350 FPS alması bana biraz imkansız geliyor. Çünkü ilk deathmatch başlarken yüksek FPS ile başlıyorsun fakat zaman geçtikçe FPS'ler çakılıyor. RTX 4060 ile 350 FPS ortalama almak normal gelmedi bana i5 14400 ile hele.

Ben 5600, 6700 XT ile 200-300 alıyorum, arkadaşın dediği çok zor.

Bilmiyorum o yüzden sormak istedim bilen biri yardım etsin diye peki işlemci ve RAM yükseltsem sonuçlar ne olur acaba.

Ben 5600, 6700 XT ile 200-300 alıyorum, arkadaşın dediği çok zor.

Arkadaşımda R5 5600 ve 4060 32 GB RAM ile 350 FPS ortalama alıyor.

Bilmiyorum o yüzden sormak istedim bilen biri yardım etsin diye peki işlemci ve RAM yükseltsem sonuçlar ne olur acaba.

Arkadaşımda R5 5600 ve 4060 32 GB RAM ile 350 FPS ortalama alıyor.

Benim şu an SSD problemli zaten ama 5600 ile 14400 arasında 12 MB L3 önbellek farkı var. Bu da FPS oyunlarında önemli bir detay, ayrıca CS optimizasyonu çok kötü bir oyun. Özellikle DM'de benim de FPS'lerim çok düşük, aldığın FPS bence normal bu detayları göz önünde bulundurursan.

O da aklımdaydı çünkü diğer oyunlarda hiçbir sıkıntı yok örnek olarak GTA 5 Enhanced Ultra ayarlar ray teacing bir de Frame Generation modu kalitede 85-100 FPS arasında geziniyor akıcı bir şekilde diğer oyunlarda da performanslar aynı sadece CS de böyle oluyor.

Dediğim gibi CS optimizasyonu leş bir oyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…