RTX 4060 ve R5 5600 sistem durduk yere mavi ekran hatası veriyor

A4B DayI

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws 4x8 GB 3200MHz RAM
SSD veya HDD modeli
Gioxia Exceria G2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus 1 TB
Ekran kartı
MSI Ventus x2 RTX 4060
Anakart
ASUS Prime B550M-K
İşlemci
R5 5600x
Geçenlerde bilgisayarımı mahalledeki bir bilgisayarcıya götürüp bakım yaptırdım, bozmak istemediğim için. Fakat götürdüğüm günden beri çok saçma mavi ekran hataları alıyorum; gerek CS oynarken, gerekse saçma sapan 2D bir oyun oynarken. Sebebini çözemedim ama çok fazla olmaya başladı. Kimi zaman CS'yi bile açamıyorum. Minidump klasörünü bulmaya çalıştım fakat yok, bilgisayar oluşturmuyor.

Ramlerin ve Disklerin sağlıklarını kontrol et. Cmd ye chkdsk komutuyla diskleri kontrol edebilirsin. Bunlarda sorun yok işe aygıt yöneticisinden bozuk aygıt var mı kontrol et. Eğer bunda da sonuç alamazsan DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kur. Biosun güncel mi kontrol et. Olay Görüntüleyicisinden Windowsn günlükleri - Sistem yolu ile hata var ise kontrol et. Soğutucuyu veya Ramleri tam oturtmamış olabilir. Termal macunu düzgün sürmemiş olabilir. Ama temizlemeye götürdüğün yer mahvetmiş olabilir. Başka bir yere götürüp baktırmanı tercih ederim.

RAM'dan kaynaklanıyor olabilir bende aynısını yaşamıştım.

Hocam Windows günlüklerinde bir sürü hata çıkıyor. RAM'larda problem yok gibi görünüyor.

O hataları SS olarak atabilir misin? Yarın bakarım şu anda yatacağım.

Şu anda hazırlıyorum dosya olarak hazır olunca buraya atacağım.

nasıl ekleyeceğimi bilmediğim için internetten bir siteye yükledim seçili sadece 70 adet bıraktım fakat yaklaşık 40.000 tanesi Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk2\DR2 aygıtında bir hata algılandı. böyle bir uyarı veriyor
hatalar

Son düzenleme:

Akşam eve geçince kontrol sağlayacağım. Yorumumu güncellerim.

Akşam eve geçince kontrol sağlayacağım. Yorumumu güncellerim.

Logları okudum;
1- CrystalDiskInfo ile SSD'yi kontrol eder misin?
2- BIOS'un güncel mi kontrol et.
Sorun SSD gibi gözüküyor. Bilgisayarcı ne yaptıysa artık.

Son düzenleme:

Tamamdır hocam akşam işten çıkınca kontrol edeceğim.

Hocam ne yapmam gerek buradan sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…