RTX 4060 vs RTX 3060

fordest

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaş ortamında ekran kartlarından konu açıldığında bir kişi ortaya RTX 3060'ın 4060'tan daha iyi bir kart olduğunu söyledi. Pek aklıma yatmadı. Sizlere sormak istedim.

En belirgin üstünlük olarak 3060'ın 2 farklılığı var. Vram ve Belllek Veri Yolu.
Onun dışında 4060 her şekilde üstünlük sağlıyor.

Tabii ki 4060, 3060'ın artısı sadece VRAM.

dlss var. dlss desteği olanlarda fark atar ama onun dışında yoksa çöp yani.

4060 hem güncel hemde daha teknolojik ayrıyetten daha düşük güç tüketimi ile daha performanslı

dlss var. dlss desteği olanlarda fark atar ama onun dışında yoksa çöp yani.
Çöp demek yanlış olur hocam. Açıklamanız gerekir neye göre çöp olduğunu ki bizde öğrenmiş olalım.

Neye göre bunu söylediğini bilmiyorum ama kesinlikle katılmıyorum. İki kart arasında devasa olmasa da performans farkı var. Ayrıca 4000 serisi kartlar DLSS 3.0 sayesinde kendini hayli öne atıyor zaten.

3060 12GB çok saçma bir kart, tam göz boyamalık, 12 GB VRAM koymuşlar, kartta o kadar VRAM'i kaldıracak güç yok, ayrıca saf güçte de 4060'tan kötü, FG da desteklemiyor, RT performansı da 4060'tan kötü. Kesinlikle 4060 tercih edilmeli.

Normalde 4060 %10 daha iyise FG destekli oyunlarda 3060'ı ikiye katlar. Güç tüketimi de cabası.

Zaten 5000 serisi çıktığında 3000 serisi şu anın 2000 serisi gibi olacak, kolay kolay satılamaz, elinde kalma şansı var ya da çok ucuza gider.

Yani her konuda 4060 daha avantajlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…