RTX 4060 vs RX 6700 XT sistem önerisi

MaximoPolpo

Femtopat
Daha fazla  
Dogru ama yine de alınabilir hoca bu fiyata bence.
Hocam iyi akşamlar bende benzer sistemler arasında kaldım önerin nedir ?

Bu iki sistem arasında kaldım eğer AMD olan sistemi alırsam işlemciyi 5600 değiştireceğim. Eğer Nvidia olan sistemi alırsam işlemciyi 12400F, kasayı VENTO VG20A, anakartı B660M-K olarak değiştiriceğim. Genellikle oyun için kullanacağım. Bütçemde max 19k civarına kadar çıkabilirim. Kasım indirimlerinde daha iyi birşey mi kovalamam mantıklı yoksa bunlardan birini almam mı mantıklı acaba ?

Intel sistemi bahsettiğin özelleştirmeleri yaparak almanı öneririm.

Hocam sistem güzel ancak FREKANS-A4 sistem 12400F ve Vento özelleştirmesi ile daha mantıklı duruyor. R5 5600'e bir de soğutucu masrafı yapacak. Oyun performansı olarak 12400F de bir tık daha iyi. Ayrıca soket olarak daha ileriye dönük. Fiyat olarak da daha avantajlı oluyor.

Fiyat açısından önermiş olduğum sistem bir tık daha hesaplı geliyor, fakat soket konusunda haklısınız. Tercih konu sahibinin.

Intel sistemi bahsettiğin özelleştirmeleri yaparak almanı öneririm.
Anladım hocam benimde Nvidia alma tarafım ağır basıyor ancak 8GB VRam olduğu için bazı yerlerde çok gömüldüğünü gördüm. AMD tarafı 12 GB VRam olduğu için beni cezbediyor birazda. Arasındaki VRam farkı o kadar fark eder mi gerçekten ? Bide sizce anakartı değiştirmem mantıklı olur mu ? Yoksa onun yerine MSI veya GameBooster sıvı soğutucu takmam daha mı mantıklı olur ? Şimdiden teşekkür ederim tekrardan.

Bu attığımı öneririm.
Bakayım hocam birkaç tane daha AMD işlemci ve Nvidia sistem buldum onlarada bakıyorum. Teşekkür ederim.

Eğer 1080p oyunculuk için alıyorsanız -ki 4060 1080p kartı- 8 GB VRAM yeterli. 8 GB VRAM'i aşan çok fazla oyun yok. 6700 XT kas gücü olarak 4060'a göre biraz daha iyi olsa da 4060'ı tercih etmen daha mantıklı olur. DLSS ile önüne geçebiliyorsun.

Anakartı değiştirmesen de olur. H610, i5 12400F için yeterli. Bütçeni zorlamıyorsa B660 daha iyi bir seçim ama. Değiştirebilirsen iyi olur, değiştirmezsen de problem değil.

GameBooster sıvı soğutmaya gerek yok, boş masraf olur o.

@MaximoPolpo

Tamamdır o zaman hocam. Büyük ihtimalle 1080p bir monitör ile kullanacağım zaten. O zaman işlemci, anakart ve kasa değişimlerini yapıp siparişi geçiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…