RTX 4060'li sistem önerisi

Bütçe
35000

extra7

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda elime cüzi bir miktar para geçti ve harcamalarıma gidip erimeden güzel bir PC toplamak istiyorum. Başlıkta gördüğünüz gibi RTX 4060'li bir sistem düşünüyorum. Dün akşam küçük bir araştırmayla birkaç parça hoşuma gitti. Yaklaşık 35-40bin TL para harcamayı düşünüyorum sistem için ekstra monitör araştırması da yaptım biraz ve 2K monitörlerin biraz tuzlu olduğunu gördüm. Aklımda ki fiyatlandırma şu şekilde 8-9bin TL monitör, 32bin PC.
Bulduğum ürünlerin isimleri de bunlar;
Kasa: Corsair 3000D airflow.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus.
Ekran kartı: Zotac RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
İşlemci: i5 14600K.
RAM: 1 adet 16 GB DDR5 Kingston Fury Beast 16 GB 5200 MHz CL36.
Depolama: 1TB NVMe M.2 Kingston KC3000 SSD.
Monitör olarak detaylı bir şey bakmadım ama 144Hz IPS panel 1ms gibi bir şey düşünüyorum: MSI G274qpf E2 gördüğüm en iyi monitör bu fiyatta.

ya kardeşim siz bot falan mısınız başka foruma yazdım aynı mesajlar gönderildi ben link mi sordum arkadaş

benim düşündüğüm sistemle alakası bile yok amd kullanılmış tamamen

Ya kardeşim siz bot falan mısınız başka foruma yazdım aynı mesajlar gönderildi ben link mi sordum arkadaş

Benim düşündüğüm sistemle alakası bile yok AMD kullanılmış tamamen

Evet kardeşim ben botum bir sorun mu var? 7700XT 4060 Ti'ı tokatlıyor ve Intel'in 13-14. Nesil işlemcileri sorunlu haberin olsun.

Evet kardeşim ben botum bir sorun mu var? 7700XT 4060 Ti'ı tokatlıyor ve Intel'in 13-14. Nesil işlemcileri sorunlu haberin olsun.
tamam kardeşim o zaman link atmak yerine fikir sunabilirsin hazır sistem atıyorsun bana. Burada karşılıklı sohbet ediyoruz sonuçta duvarla konuşmuyorum. Ve bildiğim kadarıyla Intel'in 13-14.nesil sorunu i9 ve i7'de var , i3 ve i5'de sadece laptoplarda sorun çıkıyor diye biliyorum.

Tamam kardeşim o zaman link atmak yerine fikir sunabilirsin hazır sistem atıyorsun bana. Burada karşılıklı sohbet ediyoruz sonuçta duvarla konuşmuyorum. Ve bildiğim kadarıyla Intel'in 13-14.nesil sorunu i9 ve i7'de var, i3 ve i5'te sadece laptoplarda sorun çıkıyor diye biliyorum.

Fikrimi RX 7700XT sistem atarak belirttim. 7700XT gibi bir kart varken 4060 Ti'ın yüzüne bakılmaz. Intel sorunu i5'te tamamen yok diyemeyiz. Ayrıca Intel'in "laptop işlemcilerinde" böyle bir sorun yok

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda elime cüzi bir miktar para geçti ve harcamalarıma gidip erimeden güzel bir PC toplamak istiyorum. Başlıkta gördüğünüz gibi RTX 4060'li bir sistem düşünüyorum. Dün akşam küçük bir araştırmayla birkaç parça hoşuma gitti. Yaklaşık 35-40bin TL para harcamayı düşünüyorum sistem için ekstra monitör araştırması da yaptım biraz ve 2K monitörlerin biraz tuzlu olduğunu gördüm. Aklımda ki fiyatlandırma şu şekilde 8-9bin TL monitör, 32bin PC.
Bulduğum ürünlerin isimleri de bunlar;
Kasa: Corsair 3000D airflow.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus.
Ekran kartı: Zotac RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
İşlemci: i5 14600K.
RAM: 1 adet 16 GB DDR5 Kingston Fury Beast 16 GB 5200 MHz CL36.
Depolama: 1TB NVMe M.2 Kingston KC3000 SSD.
Monitör olarak detaylı bir şey bakmadım ama 144Hz IPS panel 1ms gibi bir şey düşünüyorum: MSI G274qpf E2 gördüğüm en iyi monitör bu fiyatta.
2000tlye Lian Li XL Rog Kasasını aldım Sarı siteden bedava bildiğin 5 tane fanı var kaliteli 0 kalitede

13700k kullanıyorum sorunu neymiş. Ben de merak ettim. 4060 Ti'yi tokatlıyacak kart bulana kadar AMD yazılımı düzgünmü onu bir araştır. Bu yazılım yüzünden AMD'den ekran kartı alamaz olduk.

13700k kullanıyorum sorunu neymiş. Ben de merak ettim. 4060 Ti'yi tokatlıyacak kart bulana kadar AMD yazılımı düzgünmü onu bir araştır. Bu yazılım yüzünden AMD'den ekran kartı alamaz olduk.
Amd yazılımı düzgün gayet. 2 tane Amd kart kullandım çatır çatır çalıştı kart. Bütçemi çok yükseltmiş olmasaydım ve farklılık istemeseydim yine Amd alırdım. Aralarında 5k fiyat farkı vardı normalde verilecek fark değil. Amd tarafı Bol Vram sunuyor hem de daha ucuza Nvidia daha pahalıya daha az Vram'li kart sunuyor. 4080 4090 aşağısında Nvidia almak mantıklı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı