HARD_WORSE5
Centipat
Daha fazla
NVIDIA bunu iki kat FPS artışı olarak satmıyor mu?
"FPS iki katına kesin çıkıyor" diye bir iddia görmedim ben.
Bildiğim kadarıyla NVIDIA'nın frame generationda böyle bir vaati yok. Ayrıca sorun tam olarak bu mu? Bana herhangi bir problem varmış gibi gözükmedi.
5060 Ti ve 9060 XT mevzusu da muhtemelen o oyunun optimizasyonu ile alakalı bir şeydir. Bütün oyunlarda böyle yapıyorsa bir sıkıntı vardır, tek oyuna göre yargılamamak lazım.
Bildiğim kadarıyla NVIDIA'nın frame generationda böyle bir vaati yok. Ayrıca sorun tam olarak bu mu? Bana herhangi bir problem varmış gibi gözükmedi.
5060 Ti ve 9060 XT mevzusu da muhtemelen o oyunun optimizasyonu ile alakalı bir şeydir. Bütün oyunlarda böyle yapıyorsa bir sıkıntı vardır, tek oyuna göre yargılamamak lazım.
Arkadaşlar ayakta uyumayın adamlar bunu böyle tanıttı, hatta yabancı bir YouTuber'in çektiği video var, Frame Gen ve multi Frame Gen getirdiler, yok işte 2X 3X 4X diye 4X MFG'yi zaten 4 kat diye tanıtmadılar mı?
Peki Frame Generation yaparken bu işlemi neyin yaptığını sanıyorsun? 70 FPS alırken 2X fg açtığında gerçek FPS değerin 55'e indiği için fg ile 110 gibi görüyorsun sen onu. 55x2=110.
Frame Gen havadan FPS kazanmak anlamına gelmiyor. Fg işlemi de GPU'ya yük bindirir. Gerçek kareler düşer GPU yükü arttığı için. AI ile çok daha fazla kare oluşturmayı amaçlar.
Sen 70 iken, 70 garanti 2X olsa 140 olması lazım diye bakıyorsun. O sanal kareler nereden gelecek? Gökten mi yağıyor?
90 FPS aldığım oyun 130 FPS'e çıkıyor,
Şimdiye kadar hep NVIDIA övdüm ve NVIDIA ekran kartı aldım ama böylesine yazılım devi bir şirketin böylesi sorunları olması saçma geliyor.
Arkadaşlar ayakta uyumayın adamlar bunu böyle tanıttı, hatta yabancı bir YouTuber'in çektiği video var, Frame Gen ve multi Frame Gen getirdiler, yok işte 2X 3X 4X diye 4X MFG'yi zaten 4 kat diye tanıtmadılar mı? 50 FPS aldığın oyun 150 FPS'e çıkıyor bu 4 kat FPS'miama videolarında 25 FPS alırken 200'lere falan çıkıyor diye gösteriyordu.
Her oyunda böyle şu an NVIDIA 4000 5000 serisi bir ekran kartın varsa gidip deneyebilirsin.
Hocam yaklaşık 1.5 yıl önce ilk ekran kartım olan RTX 4060'ı kullanma durumunda bulunmuştum. O zamanda da Frame Generation açınca FPS 2X falan olmuyordu zaten. Ayakta uyuduğumuz falan da yok, cidden iyi bir teknoloji olsaydı hala kullanıyor olurdum ama 1 yıl dolmadan satıp, kas gücü yüksek bir karta geçtim. Bana kalırsa kartların artık teknolojisini pazarlıyor ama o da iyi hissettirmiyor zaten.
Ayrıca @Merdt hocamın dediği de doğru, Frame Generation açınca kartın kullanım oranları ve VRAM kullanımı artıyor. Havadan FPS eklemiyor öncesinde bir götürüsü oluyor.
Demek ki fg ile 65'e düşüyor.
Frame Generation bana kalırsa iyi bir teknoloji ama gerçekten vadettiği kadar FPS'i katlayıp gecikme olmadığında, sana şunu söyleyeyim fg olmadan 20ms oynadığım bir oyun fg açınca 21 22 ms oluyor bu farkı hissedemezsin zaten, 2 kata kadar FPS artırmıyordu diyorsunuz evet artırmıyor ama NVIDIA bize bunu bu şekilde sattı diyorum 2X kare üretimi 3X kare vesaire vesaire kaç tane video izledim, konuları araştırdım her yerde fg 2 kat FPS artırma MFG 4 kat diye geçiyor, hala neden bunu inkar ediyorsunuz anlamadım.