RTX 4060'ta Frame Gen ve Smooth Motion bozuk

HARD_WORSE5

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, iki gündür dikkatimi çeken Frame Generation olayları var, aklım çok karıştı. Hemen konuya gireyim, RTX 4060 kullanıyorum ve RDR 2'de saf performansta 80-90 FPS arası alıyorum ama Smooth Motion açınca bu, 130 FPS'lere çıkıyor. "FPS artıyor, sorun nerede?" diyebilirsiniz; sorun, NVIDIA'nın bunu iki kat FPS artışı olarak tanıtması. 170-180 FPS'ler alabilecekken neden 130 alıyorum? Hadi diyelim Smooth Motion yeni çıktı, düzeltirler. Backrooms Escape Together oyununda Frame Gen olmadan (RT vb. şeyler açık) 70 FPS alıyorum ve Frame Gen açınca bu, 100'lere 110'lara çıkıyor ama NVIDIA bunu iki kat FPS artışı olarak satmıyor mu? Bu arada, Smooth Motion açmadım, o oyunda Frame Gen açtım; bana gelip "Smooth Motion açmışsın, karıştırmışsın, bilmem ne" yazmayın, haberiniz olsun. Şimdi bahsedeceğim şey daha da ilginç: RTX 5060 Ti ile RX 9060 XT kapışmasını izliyordum, hangi oyundu tam hatırlamıyorum ama 9060 XT, 60 FPS'ten Frame Gen açınca 110 FPS'lere, hatta 115'lere bile çıkıyor ama 5060 Ti, 50 FPS alıyordu ve 75-80 FPS'lere çıkıyor. Bu NVIDIA bize bu sene yazılım satmadı mı? Görünüşe bakılırsa onu da beceremiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA bunu iki kat FPS artışı olarak satmıyor mu?

Bildiğim kadarıyla NVIDIA'nın frame generationda böyle bir vaati yok. Ayrıca sorun tam olarak bu mu? Bana herhangi bir problem varmış gibi gözükmedi.

5060 Ti ve 9060 XT mevzusu da muhtemelen o oyunun optimizasyonu ile alakalı bir şeydir. Bütün oyunlarda böyle yapıyorsa bir sıkıntı vardır, tek oyuna göre yargılamamak lazım.

"FPS iki katına kesin çıkıyor" diye bir iddia görmedim ben.

Arkadaşlar ayakta uyumayın adamlar bunu böyle tanıttı, hatta yabancı bir YouTuber'in çektiği video var, Frame Gen ve multi Frame Gen getirdiler, yok işte 2X 3X 4X diye 4X MFG'yi zaten 4 kat diye tanıtmadılar mı? 50 FPS aldığın oyun 150 FPS'e çıkıyor bu 4 kat FPS'mi ama videolarında 25 FPS alırken 200'lere falan çıkıyor diye gösteriyordu.

Her oyunda böyle şu an NVIDIA 4000 5000 serisi bir ekran kartın varsa gidip deneyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ayakta uyumayın adamlar bunu böyle tanıttı, hatta yabancı bir YouTuber'in çektiği video var, Frame Gen ve multi Frame Gen getirdiler, yok işte 2X 3X 4X diye 4X MFG'yi zaten 4 kat diye tanıtmadılar mı?

Peki frame generation yaparken bu işlemi neyin yaptığını sanıyorsun? 70 FPS alırken 2X FG açtığında gerçek FPS değerin 55'e indiği için FG ile 110 gibi görüyorsun sen onu. 55x2=110.

Frame gen havadan FPS kazanmak anlamına gelmiyor. FG işlemi de GPU'ya yük bindirir. Gerçek kareler düşer GPU yükü arttığı için. AI ile çok daha fazla kare oluşturmayı amaçlar.

Sen 70 iken "70 garanti, 2x olsa 140 olması lazım" diye bakıyorsun. O sanal kareler nerden gelecek? Gökten mi yağıyor?

Evet tam olarak anlattığın doğru hak veriyorum fakat 90 FPS aldığım oyun 130 FPS'e çıkıyor, 150 160'larda gezse konu açmazdım zaten ama benim Total'de 50 FPS'im gidiyor isterseniz gidin RX 9070 XT ile 5070 Ti DLSS, fg karşılştırmalarını izleyin MFG 3X ile bile zar zor fark atıyor NVIDIA ama AMD bu konuda daha istikrarlı ve stabil çalışıyor gözlemlediğim kadarıyla. Şimdiye kadar hep NVIDIA övdüm ve NVIDIA ekran kartı aldım ama böylesine yazılım devi bir şirketin böylesi sorunları olması saçma geliyor.

Hocam yaklaşık 1.5 yıl önce ilk ekran kartım olan RTX 4060'ı kullanma durumunda bulunmuştum. O zamanda da Frame Generation açınca FPS 2X falan olmuyordu zaten. Ayakta uyuduğumuz falan da yok, cidden iyi bir teknoloji olsaydı hala kullanıyor olurdum ama 1 yıl dolmadan satıp, kas gücü yüksek bir karta geçtim. Bana kalırsa kartların artık teknolojisini pazarlıyor ama o da iyi hissettirmiyor zaten.

Ayrıca @Merdt hocamın dediği de doğru, Frame Generation açınca kartın kullanım oranları ve VRAM kullanımı artıyor. Havadan FPS eklemiyor öncesinde bir götürüsü oluyor.

Frame Generation bana kalırsa iyi bir teknoloji ama gerçekten vadettiği kadar FPS'i katlayıp gecikme olmadığında, sana şunu söyleyeyim fg olmadan 20ms oynadığım bir oyun fg açınca 21 22 ms oluyor bu farkı hissedemezsin zaten, 2 kata kadar FPS artırmıyordu diyorsunuz evet artırmıyor ama NVIDIA bize bunu bu şekilde sattı diyorum 2X kare üretimi 3X kare vesaire vesaire kaç tane video izledim, konuları araştırdım her yerde fg 2 kat FPS artırma MFG 4 kat diye geçiyor, hala neden bunu inkar ediyorsunuz anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun videodaki fg 13. ve 14. dakikalarındaki FPS farkına bakın RX 9060 XT ve 4060 Ti fg farkına, 47 FPS'ten 77 FPS'e çıkıyor 63 FPS'ten 110 FPS'lere çıkıyor. RTX 4060 Ti da %50'lik artış var RX 9060 XT de %74 fg zaten mükemmel çalışsın kesinlikle tam 2 kat 4 kat FPS versin demiyorum ama 30 40 FPS artıracağına biraz daha 2 kata yakın sonuçlar vermesi daha iyi olur ve buradaki videoda olduğu gibi bir sürü böyle video var. Zaten 5000 serisini bildiğin yazılımla kakaladı millete.

Demek ki fg ile 65'e düşüyor.

Çok düşüyor işte sorunda burada 75 80'e düşse okeyim.

Benim açımdan iyi hissetirmeyen tarafı gecikmesi değil, Frame Gen veya herhangi bir upscaling kullanınca, bana görüntü rahatsız edici düzeyde kötü geliyor. Şu yeni kartlarda görüntü native kadar temiz diyorlar ama artık beni pek fazla çekmiyor. Ayrıca bana kalırsa böyle olması daha hoş hiçbir götürüsü olmadan direkt 2X, 3X, 5X gibi FPS artışı olsaydı eğer birkaç seri sonra saf güç bakımından yerlerde olan ama 20X FPS artışı yapabilen kartlar çıkartırlardı ve muhtemelen sadece teknoloji satmaya başlarlardı. Hocam bir de şikayet ettiğin kısma gelirsem zaten NVIDIA'yı savunmuyorum ama RTX 4060'ı alırken de Frame Gen'den tamamen 2X FPS artışı bekleyerek almamıştım, hatta ne kadar FPS eklediğini bile bilmiyordum. O yüzden inkar ettiğim bir şey yok ama maalesef öyle iddia edilmiş olsa bile sonuçlarda 2X veremiyor. Belki teknoloji satacağız diye kas gücünü yetersiz yaptılar, belki sattıkları teknoloji düzgün değil bilemiyorum. Sonuç olarak sana göre vaat edileni veremiyorlar, buna yapabileceğimiz bir şey maalesef yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…