RTX 4060'ta switch emülatörü 30 FPS'yi geçmiyor

greedshell

Picopat
Daha fazla  
PC gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Birçok hayvani grafikli oyunu rahatça oynattı, oynatıyor. Fakat Yuzu'yu da denesem Ryujinx'i de denesem Kirby forgotten lands ve Zelda Botw'da 30 FPS'yi geçmediği gibi droplar da yiyorum çözünürlüğü 720/1080'de oynuyorum öyle 4K falan hayalim de yok 60 FPS kilitlense mutlu mutlu oynayacagım. 60FPS modu varmış onu da denedim fakat bir değişim olmadı. Lakin Mario Kart 8'de hiç FPS sıkıntısı yaşamadığım gibi 60FPS modu da çalıştı sorunun kaynağını anlamadım ama millet 2060'larla 2 3 yıl önce 60FPS alırken benim alamamam imkansız. Bir yerde bir şey sorun çıkartıyor ama bulamadım. Bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Drop yemeniz oyun başlarında normal. Yeni bir efekti ilk defa gördüğünüz zaman onu yüklüyor çünkü. Tekrar çıkınca takılmıyor sonra. 30 FPS ise Switch FPS kilidinden dolayı geçilemeyen şekilde sınırlı, düzgün çalışan bir mod bulmanız gerekiyor. Mario Kart 8 kendisi zaten 60 FPS destekliyor olması lazım. Onun için ekstra mod gerekmez o yüzden. Ryujinx'in son sürümünde var mıydı hatırlamıyorum ancak greemdev Ryubing versiyonunda kırmızıyla işaretlediğim "Enable Custom Refresh Rate" seçeneği ile FPS kilidini artırabilirsiniz. Daha dengesiz bir oynayışa sebep olabilir ama.
1753707745319.png

Hem Kirby hem Zelda'da 30 FPS kilidi var o yüzden 30 FPS alıyorsunuz. Kilidi kaldıran modlar var ancak bazıları performansı düşürebiliyor deneyerek bulmanız gerek doğru modu.
Drop sorunu da shader cache'den kaynaklı büyük ihtimal. Sen oynarken emülatör arkadan shaderleri derliyor bu sebeple anlık droplar gerçekleşiyor. Bu arada oyunları Vulkan'dan çalıştırmayı unutma.
Son olarak Zelda'yı Wii U emülatörü olan Cemu'dan oynamanı tavsiye ederim. Çok daha stabil bir deneyim sunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı