RTX 4060Ti sistem için işlemci tavsiyesi

r0cky

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İşlemci alacağım ve sistemimde 4060 Ti ekran kartı ve ASUS Prime b 450MK2 anakartı var. Şu anda işlemcim Ryzen 5 5500 ve darboğaz yapıyor sanırsam takılmalar arada giren droplar oluyor özellikle de rekabetçi oyunlarda. Birkaç gündür araştırdım bütçe ve uyumluluk açısından Ryzen 5 5600 işlemcinin bana uygun olduğunu düşündüm. Sizce 4060 Ti ile darboğaz olur mu yoksa 1080P'de sıkıntısız kullanır mıyım?

Ryzen 5 5600 oyuncular tarafından bayağı tercih edilen bir işlemci olabilir.

5600 işlemci tercih edilebilir.

Rekabetçi oyunlarda 5500 aslında takılmaması lazım. İşlemcinin sıcaklık değerleri çok yüksekse belki etkiliyordur. Baktınız mı kaç dereceye kadar çıkıyor işlemciniz ?

Son düzenleme:
İfadeler: G2D
Bütçe varsa 5700X3D veya 5800X3D gibi işlemcilere bakabilir. Bütçe yoksa 5600 baya iyidir işini görür.

Hocam stok fanlı olduğundan dolayı en fazla 74 dereceyi gördüm oyunlarda. FPS değerim iyi fakat akıcı değil bunun yanında FPS stabil değil.

Bütçe varsa 5700x3D veya 5800x3D gibi işlemcilere bakabilir. Bütçe yoksa 5600 bayağı iyidir işini görür.

O bütçelere çıkmam çok zor 5600 bütçe olarak uygun fakat darboğaz yaşar mıyım diye merak ediyorum. Eğer sıkıntısız kullanırsınız diyorsanız 5600 tercih edicem.

Anakartın dediğin gibi AM4 ise 5600 al gitsin.

Sistemi toplayalı çok olmadı hocam bilgisizlikten dolayı AM4 anakart aldık. AM5 anakarta geçme şansım yok.

O bütçelere çıkmam çok zor 5600 bütçe olarak uygun fakat darboğaz yaşar mıyım diye merak ediyorum. Eğer sıkıntısız kullanırsınız diyorsanız 5600 tercih edeceğim.

Çok ufak bir darboğaz oluyor sanırım.

Oyununun akıcılığını bozacak büyük sıkıntı yaratır mı hocam videolarını izledim problem yok gibi gözüküyor.

Olmaz hocam rahatlıkla kullanın zaten hiçbir sistem kusursuz değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…