RTX 4070 + 7500F sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

xFahre

Hectopat
Merhaba ben Gaming.Gen.TR'den MESUT CEVIK-MC4 / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4070 D6 1-Click OC 2X 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi – Indiana Jones and the Great Circle Hediyeli bu sistemi satın aldım. Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin kullanıyorum. RAM'i 1x16 Kingston Beast Black 16 GB 5600MHz CL36 DDR5 RAM bunu seçtim. SSD olarak da XPG S40G'yi seçtim ve sistemi yaklaşık 1 ay önce satın aldım. Sistem geldi masaüstündeyken işlemci 0.5 GHz değerlerine düşüyordu ben de sistemi geri gönderdim ve teknik ekip bakıp inceledi.

4 gün boyunca sistem onlarda kaldı, hiçbir problem olmadığını ve yaşadığınız problemleri biz yaşamadık diyerek sistemi tekrar bana gönderdiler. Sistemi 4-5 gün kullandım hiçbir sorun yoktu daha sonra Rainbow Six indirdim girerken bir anda 0.5e düştü sonra PC'yi yeniden başlattım masaüstündeyken 0.5GHz ydi 10 saniye sonra düzeldi. Ve arada bir tarayıcıda gezerken 0.5 GHz'lere düştüğü oluyor ve sabitleniyor. 15 - 20 saniye sonra düzeliyor. Neyse dedim öyle böyle kullanırım tekrar göndermek istemiyorum. Ancak test videolarına bakıyorum benim bilgisayar düşük FPS veriyor. Örnek ben Valorant'ta 1080p düşük ayarlarda ortalama 400-450 FPS alırken başkaları aynı ayarlarda en düşük 500 ortalama 600FPS alıyor. İşlemcinin sıcaklık değerleri %100 kullanımda yani CPU-Z de 72 dereceyi geçmiyor.

Ekran kartı da FurMark testinde 1080p benchmarkta 67 derece gösteriyor ancak hotspot 83 dereceyi görüyor. Yani sıcaklıkla alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum. Tek kanal 16 GB RAM kullanmamdan kaynaklı olsa RAM'i çift kanal yaptığımda 100FPS gibi bir artış olacağını zannetmiyorum. Sizce problem nedir ne yapmam lazım?

Yardım!

Son düzenleme:
Ryzen işlemciler dual channel ramlerden fazla güç artışı yaşar, Valorant gibi bir oyunda da 50-75 fpslik bir artışı single channeldan dual channela geçince görmek mümkün. Diğer oyunlarda fps sıkıntısı yoksa ben sistemde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ve bazı işlemciler boştayken kendi hızını düşürebiliyor ama bunda böyle bir durum var mı bilmiyorum bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.

Ryzen işlemciler Dual channel RAM'lerden fazla güç artışı yaşar, Valorant gibi bir oyunda da 50-75 FPS'lik bir artışı Single channeldan Dual channela geçince görmek mümkün. Diğer oyunlarda FPS sıkıntısı yoksa ben sistemde bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ve bazı işlemciler boştayken kendi hızını düşürebiliyor ama bunda böyle bir durum var mı bilmiyorum bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.

PUBG oynuyorum en düşük ayarlarda ortlama 180 -200 FPS veriyor ancak 75 FPS'lere düştüğü oluyor. Hatta rozhokun oradaki tepede 100 FPS falan alıyorum. Ekran kartı kullanımı %30-50 arasında geziyor. Ultra ayarlara alıyorum ekran kartı kullanımı yine Max %50 ve FPS 80-90 hatta yasnaya polyana ya doğru bakarken 65 FPS'i gördüğüm oldu. İşlemci kullanımı da aynı şekilde %30-50 arası. Arabayla gezerken etrafa bakarken de 120 fps civarlarında. Yani olması gerekenden düşük performans alıyorum. Yardım lazım.

PUBG oynuyorum en düşük ayarlarda ortlama 180 -200 FPS veriyor ancak 75 FPS'lere düştüğü oluyor. Hatta rozhokun oradaki tepede 100 FPS falan alıyorum. Ekran kartı kullanımı %30-50 arasında geziyor. Ultra ayarlara alıyorum ekran kartı kullanımı yine Max %50 ve FPS 80-90 hatta yasnaya polyana ya doğru bakarken 65 FPS'i gördüğüm oldu. İşlemci kullanımı da aynı şekilde %30-50 arası. Arabayla gezerken etrafa bakarken de 120 fps civarlarında. Yani olması gerekenden düşük performans alıyorum. Yardım lazım.
Bu arada steamdeki pubg. Pubg mobil değil yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı