RTX 4070 fazlasıyla düşük performans veriyor

Synbeast

Kilopat
Yer
Night City
Daha fazla  
GTX 1080'den 4070'e geçtim YouTube'da izlediğim 1080p benchmark videolarında gördüğüm performansı kesinlikle göremiyorum. Moralim aşırı bozulmuş durumda, aydınlatırsanız sevinirim.

ASUS TUF B550 Plus.
Ryzen 5 5600 Auto OC 4.5 (evet farkındayım darboğaz olur oyundan oyuna) ama izlediğim benchmark teslerindede aynısı veya X ibareli versiyonu kullanılıyordu.
2x8 16 GB 3200MHz RAM.
RTX 4070.

DDU temiz kurulum yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1080 güncel kartlar içinde RTX 3060’a denk. RTX 4070 de yer yer RTX 3080 gerisinde kalabilen çoğunlukla eşit performansta bir kart. Senin kartı RTX 3060 olarak baz alırsak, 4070’i de 3080 olarak düşünürsek, RTX 3060 ve 3080 arasında 30-40 FPS gibi bir fark var zaten. Hangi videoda gördün bilmem ama Öyle uçuk kaçık performans farkı olmaması normal. Ek olarak RTX 4070 bu serinin en beğenilmeyen, en eleştirilen, en kötü kartı zaten biraz fazla beklentiye girmişsin sanırım. Fazla araştırmadan mı aldın?

Son düzenleme:
Mesela performans alamadığınız oyunlarda GPU kullanımı ne durumda?

@Synbeast videolarda genelde dlss açık olarak yapılan testlerin fps leri veriliyor çoğunda bu belirtiliyor ama belirtmeyenlerde illa ki vardır.

@balikeat Ek olarak dedikten sonraki kısım farazi geldi çünkü 4070 çok eleştiriliyor asıl sebebide globalde belirlenen fiyat, ikinci eleştiri konusu da bir önceki nesil 3080 ler ile olması gereken performans farkı yeterli görülmüyor. Ancak güç tüketimi ve dlss gibi konularda da önemli gelişmeleri var. 4000 serisinin piyasadaki en düşük modeli olarak zaten o serinin en kötü kartı olması dışında nasıl bir doğal bir durum olabilir.

RTX 4070 Nvidia tarihinin en kötü 70 serisi kartı demek istediğim buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…