Çözüldü RTX 4070 i7 13. nesil ile Minecraft shader kullanınca kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oleria

Femtopat
Daha fazla  
13. nesil i7.
32 GB RAM.
RTX 4070 (laptop)
1 TB SSD.
144 Hz.
Windows 11 Pro.

Bu sistem özelliklerine rağmen ne zaman Minecraft'ı shader kullanarak oynamak istesem 20 FPS'e kadar drop yiyor. Her türlü oyunu maksimum ayarlarda rahatlıkla açabilecek bilgisayarın bu özelliklerle basit bir shaderı bile açamaması mümkün değil farkındayım ancak nerede hata yaptığımı bilmiyorum. açmam/yapmam gereken bir ayar mı var? Harici ekran kartı kullanıyorum oyuna verdiğim RAM miktarı da maksimumda (32467), OptiFine ile giriyorum. + Bilgisayar, ekran kartı her şey güncel

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-10 202119.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-10 202119.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hatam Forge değil Fabric olacaktı. Siz yanlışı anlamışsınız ama bu güzel. TL için emin değilim ama Fabric Loader olabilir.
Çok teşekkür ederim üçünü de kurdum ve gerçekten işe yaradı, complementary shader kullanıyorum Sodium ve Iris'i mods klasörüne attım ve oyunu fabric ile çalıştırdım. Bir de çoğu fabric modu fabric api gerektiriyormuş onu da yükledim ve 120-150 arası fps alıyorum keşke 144ün altına düşmese ama bu şekilde de hiçbir sorun olmadan rahatlıkla oynanıyor şuan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı