RTX 4070 için 12400F vs R5 5600X

Specialagent58

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Ben normalde Intel taraftarıyım, videolarda da çoğu oyunda Intel daha yüksek FPS veriyor gibi geldi. Ancak bu soruyu soranlara genelde AMD öneriliyor. Bunun sebebi nedir ve asıl sorum 2K'da 12400F RTX 4070'e %1 bile olsa darboğaz yapar mı, hiç darboğaz yapmaması gerekiyor. Şu anda 12400F'yi şimdi almayı düşünüyorum bir nedeni de ondan daha iyi işlemci 3449 TL'ye yakın fiyata bulamadım, bundan daha çok da bütçeyi aşamam. RTX 4070 modelim:

AMD mantığı çok işlemci birimi genelde düşük saat hızı, intelde mantık az işlemci biri (genelde) çok saat hızıdır. İntel bu konuda biraz daha iyi. Ayrıca darboğaz olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum. 13. nesil işlemcilere bakılabilir.

AMD R5 5600 önerilmesinin sebebi 3600MHz ile benzer performans vermesi daha ucuz olması anakartın ucuz olması OC desteği olması.
Darboğaz çoğu oyunda olmaz.

2K da neredeyse her oyunda besliceğini düşünüyorum. Ama tabii ki o ekran kartını hak etmeyen bir işlemci günümüzde 6600'lerde bile 5600X kullanılıyor

R5 5600 ikisinden de f/p.
AMD R5 5600 önerilmesinin sebebi 3600MHz ile benzer performans vermesi daha ucuz olması anakartın ucuz olması OC desteği olması.
Darboğaz çoğu oyunda olmaz.
Peki 5600X de olur mu 2K da darboğaz? Onda hiçbir şekilde olmazsa onu alayım arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…