Uydurma diyerek hata yapıyorsun bence, evet AMD'nin o modeli daha yüksek FPS veriyor ama 13400 + anakart ile R5 7600X + DDR5 anakart - RAM alma zorunluluğu + soğutmayı Intel'e göre daha iyi alma zorunluluğunu ortaya koyunca Intel'e göre 3-5 k fazla masraf yapıyor maalesef, AMD işlemciler boşta bile ısınabiliyor, YouTube'da bazı kişilerin yorumları Sony ve Xbox gibi firmaların bilgisayara uyarladığı veya geliştiricisi olduğu oyunlarda Intel'e yönelik optimize çıkardığı yönünde, ne kadar doğrudur bilemem ama Intel gibi bir markayı düşününce kulağa yanlış gelmiyor ve bazı izlediğim videolarda öyle görünüyor. Örneğin sonuçta NVIDIA da daha iyi bir marka ve insanlar oyunlarda optimizasyonunun daha iyi olması ve gitgide yenilikçi yararlı teknolojiler çıkartması nedeniyle Ryzen 6800 - 6800 XT 16 GB yerine RTX 4070 12 GB'ı tercih edebiliyor insanların yaşadığı sorunları okuyunca benim gibi, riski seven insan olur alır ayrı tabii bende zor karar verdim ama AMD'ye elim yanaşmadı ekran kartı konusu malum. Bir donanımı tüm özellikleriyle değerlendirmek gerekir, bunları birleştirince 7600X daha yüksek FPS veriyor her şekilde diyebilirsin ama zaten 7600X anakart RAM ve soğutma masraflarıyla fiyat ve özellikle performans olarak i5 13600K + anakartın rakibi oluyor zaten 13400'ün değil. Bu etkenler de Intel'in daha stabil ve kararlı olduğunu gösterir kanımca ve uzun vadede AMD tercih edilse de genel görüş olan ölü soket de olsa Intel işlemcilerin oyun için AMD'den iyi olduğu gerçeğini haklı çıkartır. NVIDIA konusunda da o şekilde işimi garantiye alırım AMD + AMD sistem yerine NVIDIA + Intel toplarım büyük oranda sorunsuz olmaları ve bir yığın teknolojileri ve diğer sebeplerle ama bu kişiden kişiye değişir tabii örnek buldum verdimben iyi olanı alırım ama AMD olan için DDR 5 anakart ve RAM almak yerine elimde DDR 4 RAM'lerim zaten vardı RAM almadım bu daha iyi seçenek oldu, yoksa AMD 7600X e yönelebilirdim zor da olsa neden olmasın, teşekkür ederim.
Fiyatının fazla olduğunu biliyorum hatta mantıklı bir seçim yapmışsınız diyebiliriz uydurma dediğim olaylar daha stabil çalışıyor daha az ısınıyor vs.
13600K R5 7600'den çok daha fazla ısınıyor.
Stabil çalışma konusunda ortalama FPS'e bakarak anlayabiliriz ve ortlamada yine AMD önde.