RTX 4070 için darboğaz yapmayan işlemci önerisi

Sessizzz

Picopat
Daha fazla  
RTX 4070 için işlemci önerisi var mı? R5 7500F kullanıyorum, darboğaz yapıyor. Oyunlarda işlemci kullanımı yüksek, ısınma olmuyor fakat fazla CPU kullanıyor.

Monitör çözünürlüğünüz nedir? Bütçe nedir?

Oyundayken CPU nun kullanımı normal, Anormal olan pc boştayken fazla CPU kullanımı var mı. Şimdi olayı şöyle düşün performanslı bir CPU alayım diyorsunuz sonra nie bu kendini fazla kullanıyor diye endişe oluyor, Olaya basit bak performans için kendini kullanıyor. Bilmiyom daha nasıl anlatayım bu durumu. Ama bu konudan rahatsız oluyorsanız CPU kullanımını sınırlandırabilirsiniz.

RTX 4070 için işlemci önerisi var mı? R5 7500F kullanıyorum, darboğaz yapıyor. Oyunlarda işlemci kullanımı yüksek, ısınma olmuyor fakat fazla CPU kullanıyor.
2K da darbogaz yapmamasi lazim. 1080p de yaparsa cok az yapar onuda hissettirmez hocam. İlla degisecegim diyorsaniz bütçenizi verirseniz yardimci olayim.

Cpu normalde zaten yüksek kullanimi normal. Gpu nun bunun yaninda düşük kalmamasi lazim.

2K çözünürlükte RTX 4070 TI SUPER ile R7 7700 işlemcisini kullanıyorum. Fare de 4000 HZ polling rate ayarlı. Darboğaz kesinlikle olmuyor. Bu işlemciyi tavsiye ederim, kartınızı rahatlıkla besler ve fiyatı da uygun. Tray olarak 9000 TL'ye almıştım.

Son düzenleme:
10-15 bin tl bütçem var hocam, masaüstünde arada 40-50 cpu görüyor çok nadir.

CPU kullanması çok normal. Hangi oyunlarda darboğaz var?
CS2 hocam

10-15 bin TL bütçem var hocam, masaüstünde arada 40-50 CPU görüyor çok nadir.

CS2 hocam.

Dedigim gibi hoca GPU kullanimi cok dusukse yapar darbogaz. Tamamen oyun icin aliyorsaniz Ryzen 5 7600x3D alabilirsiniz veya biraz daha ekleyip 7800x3D tercih edilebilir. Render atmayla da isiniz varsa Ryzen 7 9700X veya Ryzen 9 9900X elinizdeki en iyi secenekler olur. Oyun performansinda Ryzen 7 9700X daha ustun Ryzen 9 9900X ten. Ryzen 9'lar daha OC dostu oluyor. Benim tavsiyem Ryzen 5 9600x3D veya Ryzen 7 7800x3D almanizdan yana.

Ekstradan cs2 cpu agirlikli kullanan bir oyun cpu nun yüksek kullanılması normal. x3D islemcilerden birini almaniz fpsinizi uçuşa geçirecektir.

Cevabınız için teşekkürler hocam, gpu kullanımı yüksek fakat, bazen tam tersi oluyor. Genelde eşit oluyor kullanımlar, ama içim rahat etmiyor, sanki işlemci can çekişiyor gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…