RTX 4070 için işlemci tavsiyesi

Bütçe
6.000₺
Eğer arkadaki fiyat farkı siizn için fazla değilse dahili grafik birimi olan bir işlemci almak daha mantıklı. Olurda ileride ekran kartı değiştirirseniz ya da ekran kartıyla ilgili bir sıkıntı olursa ve sıkıntı neymiş diye bakmak için bios'a ya da masaüstüne girmeniz gerekirse dahili grafik birimi cidden günü kurtarıyor.
Fiyat farkı fazla değil o yönden sıkıntı yok. Sadece aralarındaki performans farkını merak ettim. Bir terslik olmazsa 7600 tercih edeceğim.

Anakart tavsiyesi için 2 tane m2 ssd slotu gerekiyor.

Buyur.
Geekbench PC için güvenilir bir kaynak değil. Attığınız benchmarklarda işletim sistemi ve pek çok parça farklı. Farklı kullanıcılardan gelen farklı veriler.

Ancak bunların aksine PassMark, CineBench gibi köklü testlerde 7600 %3 oranında daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası 7600, 7500F'den frekans farkı sayesinde %1-3 daha iyi bir performans sergiliyor ve dahili ekran kartıyla birlikte geliyor. Bu fark 600 TL fazladan para vermeyi hak ediyor mu derseniz o kullanıcının bileceği iştir. Yurt dışında farkın 60 dolar yani 2000 TL'ye yakın bir ücret olduğunu düşündüğümüzde Türkiye'de 7500F almak bana kazıklanmak gibi geliyor.

Fiyat farkı fazla değil o yönden sıkıntı yok. Sadece aralarındaki performans farkını merak ettim. Bir terslik olmazsa 7600 tercih edeceğim.

Anakart tavsiyesi için 2 tane m2 ssd slotu gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı