RTX 4070 ekran kartı alacağım fakat hangi markanın hangi modeli soğutma vs. konularında daha iyi olur emin olamadım. Ayrıca kullandığım Power Supply 600W olarak yazsa da 12V da 504W güç verebiliyor. Araştırdığım kadarıyla ucu ucuna yeterli fakat konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Kullandığım CPU Ryzen 5 3600X ve bilgisayarı 1080p de kullanıyorum, biraz bottleneck olabileceğini biliyorum. İlerleyen zamanlarda CPU' mu ve anakartımı da güncelleyeceğim fakat 1 sene kadar beklemesi gerekebilir. Aşağıdaki videoda RTX 4070 ti ve Ryzen 3600 kullanılmış ve performansı çok da fena değil gibi.
Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bütçe olarak yüksek bir bütçem olmadığından ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olur. Şu ana kadar kendi bulduğum modelleri aşağıda paylaşıyorum;
MSI GeForce RTX 4070 Ventus 2X 12G OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Trio 12G 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
PNY GeForce RTX 4070 Ti XLR8 Gaming Verto 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Bana da öyle geliyor fakat markanın kaliteli olup olmadığından emin olamıyorum. Power supply' ım da yeterli gelir mi 4070 ti a dieye endişeleniyorum doğrusu.
Hocam hiç nvidia ekran kartı almadım da biraz bilgisizim. Garanti konusunda bir sıkıntı çıkarır mı bilginiz var mıdır? Daha önce hiç duymadım Pny markasını. Garanti konusunda sıkıntı çıkarmaz ise almayı düşünüyorum.
Hocam hiç nvidia ekran kartı almadım da biraz bilgisizim. Garanti konusunda bir sıkıntı çıkarır mı bilginiz var mıdır? Daha önce hiç duymadım Pny markasını. Garanti konusunda sıkıntı çıkarmaz ise almayı düşünüyorum.
Bana da öyle geliyor fakat markanın kaliteli olup olmadığından emin olamıyorum. Power Supply'ım da yeterli gelir mi 4070 Ti'a dieye endişeleniyorum doğrusu.
4070 için önerilen 650 4070 Ti için 750. Bu arada iki kart arasında 85W güç farkı var. Bence performansta da bariz fark vardır. Alabiliyorsanız ve PSU kaliteliyse PNY olanı alın. Soğutma konusunda Ventus'tan iyidir fakat garanti hakkında pek bir bilgim yok.