RTX 4070 için sistem yükseltme önerisi

Badiron

Kilopat
Elimde şu an bulunan sistem:

• RTX 4070 ekran kartı.
  • R5 5600 işlemci.
  • Gigabyte B450M S2H anakart.
  • Corsair Vengeance RT 2x16 GB 3600 MHz RAM.
  • Cooler Master Elite V3 600W PSU.

AM4'ten AM5'e çok da para harcamadan geçmek istiyorum ileride de güncelleyebilmek için fakat emin de değilim ekran kartıma oranla geçmek mantıklı mı?
Elimdeki işlemci, RAM ve anakartı da elden çıkarmayı düşünüyorum ne kadar eder bilgim yok fakat üstüne 10k TL civarı ekleyip alabilirim.
Bir diğer soru da PSU yeterli mi yoksa yükseltmek gerekli mi? RTX 2060 varken almıştım fakat 4070'e geçtim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde şu an bulunan sistem:

• RTX 4070 ekran kartı.
  • R5 5600 işlemci.
  • Gigabyte B450M S2H anakart.
  • Corsair Vengeance RT 2x16 GB 3600 MHz RAM.
  • Cooler Master Elite V3 600W PSU.

AM4'ten AM5'e çok da para harcamadan geçmek istiyorum ileride de güncelleyebilmek için fakat emin de değilim ekran kartıma oranla geçmek mantıklı mı?
Elimdeki işlemci, RAM ve anakartı da elden çıkarmayı düşünüyorum ne kadar eder bilgim yok fakat üstüne 10k TL civarı ekleyip alabilirim.
Bir diğer soru da PSU yeterli mi yoksa yükseltmek gerekli mi? RTX 2060 varken almıştım fakat 4070'e geçtim.

Şimdiden teşekkür ederim.

PSU yeter.

İki RAM'den birini tercih edebilirsiniz 400 MHz fark var hepsi Total'de 15k ediyor eğer pahalı geldiyse elinizdeki parçalar 5K etmezse daha uygun bir şey bakarız ama eder diye düşünüyorum. Ek olarak soğutucunuz var mıydı?

RAM'lerden 2 tane alın bu arada 32 yapsanız daha iyi olur.

Çok teşekkür ederim inceleyeceğim. Kullandıklarım haricinde bir iki parça daha var R5 2600 vs gibi totalde 5k eder bence de.

Soğutucu olarak ID-Cooling SE-214-XT kullanıyorum, yeterli olur mu?

Çok teşekkür ederim inceleyeceğim. Kullandıklarım haricinde bir iki parça daha var R5 2600 vs gibi Total'de 5K eder bence de.

Soğutucu olarak ID-Cooling SE-214-XT kullanıyorum, yeterli olur mu?

Yeterli olur hocam iyi soğutucu.

Anakart vatan da daha uygunmuş.

Vatan kart üyeliği lazım onun nasıl olduğunu tam bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı