RTX 4070 laptop önerisi

Bütçe
40.000 - 55.000

ilberr

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 2023 RTX 4070 , RYZEN9 7940HS , 16GB 4800MHZ DDR5 RAM ,
BASE 512GB + SNV2S/2000G
Meslek
Yazılım Geliştirme / Mekatronik
Merhaba. Kendime bir dizüstü son teknoloji laptop almayı planlıyorum aklımda birkaç model var bunları sizinle paylaşacağım. Fikir ve önerilerinize talibim.
• Yüksek wattlı adaptör.
• TDP değeri yüksek ekran kartı.
• Tercihim Intel işlemci ama pek önemli değil.
• Masaüstüne yakın performans.
Ayrıca bir sorum daha var. Mesela aldığım laptopun yanında verilen adaptör 230 watt ama ben harici daha güçlü bir adaptör kullanmam performansımı artırır mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230803-101954_Akake.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 278
  • Screenshot_20230802-234312_Akake.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 203
  • Screenshot_20230802-234306_Akake.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 221
Şimdi, Watt olayı laptoplarda çok konuşuluyor ama her yüksek watt, illa aleti uçaracak demek değildir.

Aldığınız laptop asla masaüstünün performansına ulaşamayacak, yani masaüstü 4070 ile sizin laptop 4070 aynı olmayacak. Sonra bende de 4070 var neden olmuyor demeyin diye açıklıyorum. Alet deli gibi ısınacak, ısıdan dolayı frenleyecek bir yandan bağıracak..

Bunları söylüyorum, çünki masaüstüne yakın performans demişsiniz. Laptoplarda watt masaüstüne göre çok daha sınırlıdır, çünki güç=ısı ve bir laptop, 5 fanlı, sıvı soğutmalı bir kasa olamaz.

Haberiniz olsun. Koyduğunuz aletlerin hepsi güzel.

Ayrıca bir sorum daha var. Mesela aldığım laptopun yanında verilen adaptör 230 watt ama ben harici daha güçlü bir adaptör kullanmam performansımı artırır mı?

Cihazların belli çekebileceği watt sınırları vardır, istesenizde üstünü çekemez.

• TDP değeri yüksek ekran kartı.

Watt değeri yüksek ekran kartıdır o. 4000 serisinde 100W sınırı gelmemiş miydi?

4070 laptop içinse şuna bir bakın derim. Buy Razer Blade 15 - QHD 240 Hz - GeForce RTX 4070 - Black | Gaming Laptops | Razer.com
Yurt dışından sipariş sitelerini kullanmanız gerekebilir ve ürün bu haliyle 75000 TL civarında ancak işlemci, ekran kartı ve özellikle ekranı (2K 240Hz) çok kaliteli ve üst düzey bir model.
Garanti gibi durumlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz, uğraştırabilir onunda sorumluluğunu siz alıyorsunuz.

100 watt sınırı biraz garip olmuş kalkma ihtimali varmı? bide söylediğiniz laptop'a hemen bakıyorum

4070 mobile ekran kartı ile masaüstündeki ha gi ekran kartıyla eşdeğer performans verir?

Bunu neye göre tavsiye ettin?

1- Bütçe max 55000 TL yazıyor.
2- Razer laptoplarda çok büyük ihtimalle çıkan pil büyümesi sıkıntısı var.
3- 75k TL'ye yurt dışından getireceği aletin vergisi en az 30k olacaktır.
4- Bu parayı verip grantisiz olacaksın yani ilk günden alet çöp olabilir.

Bana aşırı fantazi geldi.

baktım bende laptop a dediğiniz gibi oluyor, 4070 ekran kartlı laptop masaüstünde hangi kartla eşdeğer performans verir?

4070 mobile ekran kartı ile masaüstündeki ha gi ekran kartıyla eşdeğer performans verir?
Veremez, yani 4080 ve üzerine çıkman lazım. O bile verdiğin paraya masaüstünün performansını almayacaktır. Anlattığım gibi fizik kuralı bu. İyi performans almazsınız demiyorum ama masaüstüne yaklaşamazsınız.

Çok seyyar bir insan değilseniz, yol yakınken dönebilirsiniz.

4070 laptopla, 4060 civarı alırsınız ki VRAM sıkıntısı olacaktır.

4080i çok düşündüm ama bütçek ona elvermiyor maalesef :/ bu laptopta çoğunlukla yazılım geliştirme ve render alacağım. ve oyun oynayacağım doğal olarak :d beni kaç sene götürür bunlar?

Muadillerine bakınca evet bana da biraz garip geldi, kalite ve özellik standartı olarak TRdeki laptopların çoğundan çok daha iyi ancak vergi ve garanti muhabbeti benim de biraz kafamda soru işareti bıraktı. Bütçeyi görmemişim bu arada bir de Razer pil şişmesini nasıl unuttum bilemiyorum bir de pil şişmesi için r/Razer da deli gibi başlık açılmış (Reddit - Dive into anything).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…