RTX 4070 mi, RTX 4070Ti mı tercih edilmeli?

ansa

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Tİ
İ7 13700K
32 GB RAM
MSİ MPG Z690 CARBON Wİ-Fİ
Telefon: iPhone 15 Pro Max
MacBook Pro M3 PRO
Meslek
Öğrenci
Ben RTX 4070 ve 4070 Ti arasında kalmış bulunuyorum. Bilgisayar toplamak istiyorum çoğunlukla Valorant gibi FPS oyunları GTA tarzı oyunlar oynamak istiyorum. Ayrıyeten okul ödevlerimi de yapmak için alıyorum. Hangi ekran kartını almam daha mantıklı olur hem fiyat hem de performans olarak değerlendirirsek?
Bir de NVIDIA kartların ömrü ne kadar 6-7 yıl boyunca güncel oyunları açabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben RTX 4070 ve 4070 Ti arasında kalmış bulunuyorum. Bilgisayar toplamak istiyorum çoğunlukla Valorant gibi FPS oyunları GTA tarzı oyunlar oynamak istiyorum. Ayrıyeten okul ödevlerimi de yapmak için alıyorum. Hangi ekran kartını almam daha mantıklı olur hem fiyat hem de performans olarak değerlendirirsek?
Bir de NVIDIA kartların ömrü ne kadar 6-7 yıl boyunca güncel oyunları açabilir mi?

4070 de ikisinde de uzun yıllar götürür sizi sorun çıkartmaz soğutma açısından hangisi daha iyi ise ona yönelmelisiniz ve fiyatta ciddi fark var ise Ti ve normal arasında normal alabilirsiniz. Aklınızda olan bir model varsa gönderin bakalım hocam.

Hangi çözünürlük için? Hangi işlemci ile kullanacaksınız?
2K için 4070 Ti öneririm. 1080p için 4070.

Son düzenleme:
Bütçe senin için sorun değilse 4070 Ti modelini tercih et. Kullanım şekline göre ömrü değişir tabii ama kartlar çıkalı yarım yıl bile olmadı.

Ek olarak işlemci modelini ve geri kalan bileşenleri de yazmalısın.

Düzenleme: 4070 kartında da 12 GB olduğunu unutmuşum. Geri kalan kısım için düşüncelerim aynı.

Son düzenleme:
Bütçe senin için sorun değilse 4070 Ti modelini tercih et. Hem performansı daha iyi hem de VRAM konusunda 4070 modeline göre daha sağlıklı olur. Kullanım şekline göre ömrü değişir tabii ama kartlar çıkalı yarım yıl bile olmadı.

Ek olarak işlemci modelini ve geri kalan bileşenleri de yazmalısın.
VRAM konusunda ne gibi bir avantajı var 4070 Ti'ın?

4070 Ti alınca çok düşük bir islemci alabiliyorsan, 4070 alıp daha düzgün bir işlemciye yönel. Maddi olarak bir problem yok dersen Ti her zaman daha iyidir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı