RTX 4070 sistem görüntü bozuluyor ve düşük FPS veriyor

ColonelTortoise

Hectopat
RAM
Kingston 16 GB CL16 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 ve Samsung Evo Plus 970
Ekran kartı
Galax Ex Gamer 4070
Anakart
Asus TUF Gaming B550 Pro
İşlemci
R7 5800X3D
Bu olaydan sonra kapandı. Şu an normal çalışıyor ama bilemedim. Bunun çözümü var mı? Garantiye göndereyim mi?

Ekran görüntüsü 2024-02-12 195356.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri çıkar tak yapın hocam ekran kartının güç kablosu tam bağlı mı kontrol edin gevşemiş olmasın.

RAM'leri çıkarıp tek tek denedim hepsinde PC açıldı 2 RAM'de düşük FPS sorunu oldu ama yeniden başlatınca düzeldi. benim PSU Yarı modüler GPU güç kablosu için PSU'dan başka kablo taktım ana GPU güç bağlantısını kullanmıyorum paketten çıkan ekstra kabloyu taktım ve şu an için sorun yok. Bu sorunların sebebi güç kablosu olabilir mi?

Bir akrabam da bu monitör var saçma bir şekilde belirli bir açıya getirince düzeliyor onunki
olabilir tabi olamaz diyemem ama bence monitör sağlam

Bu olaydan sonra kapandı. Şu an normal çalışıyor ama bilemedim. Bunun çözümü var mı? Garantiye göndereyim mi?

Eki Görüntüle 2114617

Bence olabilecek bütün olasılıklar:

RAM'lerde problem olabilir.
Monitörde problem olabilir.
Ekran kartı driverların güncel değildir 💀 (klasik)
Pcin pis olabilir 💀(troll)
PSU'da problem olabilir.
Kablolarda problem olabilir.
Monitöre biri rage atmış olabilir 💀

Bence olabilecek bütün olasılıklar:

RAM'lerde problem olabilir.
Monitörde problem olabilir.
Ekran kartı driverların güncel değildir 💀 (klasik)
Pcin pis olabilir 💀(troll)
PSU'da problem olabilir.
Monitöre biri rage atmış olabilir 💀
oh maşallah

RAM'leri çıkar tak yapın hocam ekran kartının güç kablosu tam bağlı mı kontrol edin gevşemiş olmasın.

RAM'leri çıkarıp taktım farklı PCI-e kablosu taktım DDU ile driver ı silip tekrar yükledim Memtest86 testine soktum OCCT ile 15 dakika Power testi yaptım 15 dakika FurMark testi yaptım hiçbir hata çıkmadı görüntü bozulması yok ama oyunlardaki akıcılık gitti

Son düzenleme:
Hm acaba sorun monitörde mi? Hiç bilemedim ki bende, tüm testleri yapmışsınız neredeyse ekran kartında, işlemci de sorun olması imkansız.

oh maşallah

RAM'leri çıkarıp taktım farklı PCI-e kablosu taktım DDU ile driver ı silip tekrar yükledim Memtest86 testine soktum OCCT ile 15 dakika Power testi yaptım 15 dakika FurMark testi yaptım hiçbir hata çıkmadı görüntü bozulması yok ama oyunlardaki akıcılık gitti
Farklı bir monitör takıp denediniz mi ?

HM acaba sorun monitörde mi? Hiç bilemedim ki bende, tüm testleri yapmışsınız neredeyse ekran kartında, işlemci de sorun olması imkansız.

Farklı bir monitör takıp denediniz mi?

Maalesef başka monitöre erişimim yok oyun içi anlık FPS'im yüksek iken %99 FPS düşüyor örnek olarak War Thunder oynarken 120 140FPS alıyorum ama %99FPS'e bakınca 70'lerde geziyor bazen ise 30'un altına düşüyor aynı sorunu SnowRunner'da da yaşıyorum ama Apex Legends da bu sorun pek yok 165'e sabitleyince %99 FPS 130 civarı dolanıyor nasıl halledeceğim bilemedim insanın hevesi kırılıyor :/

Maalesef başka monitöre erişimim yok oyun içi anlık FPS'im yüksek iken %99 FPS düşüyor örnek olarak War Thunder oynarken 120 140FPS alıyorum ama %99FPS'e bakınca 70'lerde geziyor bazen ise 30'un altına düşüyor aynı sorunu SnowRunner'da da yaşıyorum ama Apex Legends da bu sorun pek yok 165'e sabitleyince %99 FPS 130 civarı dolanıyor nasıl halledeceğim bilemedim insanın hevesi kırılıyor :/

Bir arkadaşından rica edip veya bir bilgisayarcıya gidip test etsen iyi olur aslında.

Farklı bir HDMI kablosu denediniz mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı