RTX 4070 sistem toplama önerisi

1905guney1905

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Ryzen 7 7800X3D sekiz çekirdek 4.2 GHz işlemci sizce yeterli mi?
X670 anakart almayı düşünüyorum ya da B650 mi almam lazım.
RAM olarak G.Skill 32x2 almayı düşünüyorum ama açıkçası hangisi iyidir bilmiyorum.
Ekran kartı olarak RTX 4070 düşünüyorum. Önerisi olan varsa onu da düşünebilirim.
Samsung 990 Pro 4TB M.2 almayı düşünüyorum.
Monitör olarak 360 veya 380 Hz önerisi alabilir miyim?
Sıvı soğutucu olarak da bu sisteme gidecek en iyi soğutucu önerisi alabilir miyim?

Halihazırda bir sistemim var. Yükseltmek istiyorum.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
 
Merhaba hocam,
NZXT Kraken Z73 önerebilirim sıvı soğutma için. İşlemciniz gayet yeterli, hatta benim görüşüme göre güncel şartlarda en iyi oyuncu işlemcisi. Monitör olarak Acer Nitro var, ancak bütçeniz daha da yüksekse ona göre bir şeyler önerebiliriz. RTX4070 ve 4070 Super arasında maksimum 20 FPS oynar, 4070 standart olarak işinizi görecektir.
 
Merhaba hocam,
NZXT Kraken Z73 önerebilirim sıvı soğutma için. İşlemciniz gayet yeterli, hatta benim görüşüme göre güncel şartlarda en iyi oyuncu işlemcisi. Monitör olarak Acer Nitro var, ancak bütçeniz daha da yüksekse ona göre bir şeyler önerebiliriz. RTX 4070 ve 4070 Super arasında maksimum 20 FPS oynar, 4070 standart olarak işinizi görecektir.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sıvı soğutma olarak güzel bir soğutma önerisi fakat o kadar uçuk bir fiyata çıkmayı düşünmüyorum soğutucu olarak. Monitör olarak da Acer nasıl bilmiyorum. 360 Hz yenileme olan güzel bir monitör düşünüyorum. Ekran kartı için de RTX 4070 Super düşünüyorum. Fakat daha iyi öneriniz varsa alabilirim.
 
4070 S yerine 5070 almak daha mantıklı olacaktır. Neredeyse performans olarak aynılar fiyat olarak da öyle. 5070'te artı olarak bir nesil önde ve MFG mevzusu var. Şu an kullanmıyor olmamız 2 sene sonra kullanmayacağımız anlamına gelmez. Anakart konusunda o işlemci için 12 VRM 50 Amper mosfet soğutmaları olan herhangi bir anakart alabilirsiniz. B650 veya X670 cart curt çok takılmayın. Önemli olan nelere ihtiyacınız olduğu. Ram konusunda da hiç bilinmeyen markalardan tabi ki kaçının fakat önemli olan içinde hangi modül olduğu. AMD işlemci sistemlerde en stabil çalışan hızlar şu anlık 6000mhz. Bu hızlarda 30-34 cl değerlerine sahip bir modül içeren ve az çok bu sektörde isim yapmış bir markadan tercih edebilirsiniz. Patriot, Lexar, GSkill gibi markalar kullanılabilir.
 
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...f5-6400j3239g32gx2-tz5rk-fiyati,94508783.html
RAM olarak bu uygun mudur?

4070 s yerine 5070 almak daha mantıklı olacaktır. Neredeyse performans olarak aynılar fiyat olarak da öyle. 5070'te artı olarak bir nesil önde ve MFG mevzusu var. Şu an kullanmıyor olmamız 2 sene sonra kullanmayacağımız anlamına gelmez. Anakart konusunda o işlemci için 12 VRM 50 amper MOSFET soğutmaları olan herhangi bir anakart alabilirsiniz. B650 veya X670 cart curt çok takılmayın. Önemli olan nelere ihtiyacınız olduğu. RAM konusunda da hiç bilinmeyen markalardan tabii ki kaçının fakat önemli olan içinde hangi modül olduğu. AMD işlemci sistemlerde en stabil çalışan hızlar şu anlık 6000MHz. Bu hızlarda 30-34 CL değerlerine sahip bir modül içeren ve az çok bu sektörde isim yapmış bir markadan tercih edebilirsiniz. Patriot, Lexar, G.Skill gibi markalar kullanılabilir.

Ekran kartı olarak 5070'in önerdiğiniz bir modeli var mı?
Anakart konusunda da hangisini alacağıma kararsızım.
Sıvı soğutucu öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkür ederim
 
ınno3d nin modeli 3 taksit 27200e inmişti geçen gün. Bakabilirsiniz. Sıvı soğutucudan anlamam fakat 360mm almıcaksanız hava soğutmadan da aynı performansı alırsınız.
 
INNO3D'nin modeli 3 taksit 27200e inmişti geçen gün. Bakabilirsiniz. Sıvı soğutucudan anlamam fakat 360mm almayacaksanız hava soğutmadan da aynı performansı alırsınız.

Diğer bilindik markalara göre INNO3D iyi mi?
Bence gayet iyi fiyata inmiş. Evet 360mm bir sıvı soğutma alacağım kasam da bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • pc.jpg
    pc.jpg
    155,4 KB · Görüntüleme: 14
  • pc2.jpg
    pc2.jpg
    30,4 KB · Görüntüleme: 13
  • pc3.jpg
    pc3.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 15
Diğer bilindik markalara göre INNO3D iyi mi?
Bence gayet iyi fiyata inmiş. Evet 360mm bir sıvı soğutma alacağım kasam da bu şekilde.
Sıvı soğutma bütçeniz nedir?
Eğer uyarsa şu ikisine bakılabilir.
 
Sıvı soğutma bütçeniz nedir?
Eğer uyarsa şu ikisine bakılabilir.
Gayet uygun hocam. Sadece belirttiğim sisteme güzel bir işlemci olsun.
 
Diğer bilindik markalara göre INNO3D iyi mi?
Bence gayet iyi fiyata inmiş. Evet 360mm bir sıvı soğutma alacağım kasam da bu şekilde.
INNO3D bilindik yılların markası, bir problem olacağını zannetmiyorum. Twin modeli giriş seviye modeli o yüzden soğutma ve fan kalitesi bir tık daha düşük olabilir fakat performansınızı etkilemez. Bir problem olacağını zannetmem.

Arkadaşıma aldık, isterseniz eline geçtiğinde ufak bi değerlendirme yapabiliriz. Fakat fiyatın değişme şansı da var tabi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı