RTX 4070 sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
85.000/80.000
Ram konusunu bu kadar derin bilmiyordum açıkcası. Araştıracağım çok teşekkür ederim ayrıca ekran kartını 192 bit bir kartla biraz daha uygun maliyete ve işlemci ekran kartı arasında darboğaza sebep olmamak adına değerlendirmeyi düşünüyorum ilerleyen süreç için.

İşlemci olarak 9800x3D almanız daha iyi olur, buna ek olarak eğer 50 serisi bir ekran kartı alamayacak iseniz tavsiyem AMD'nin 7900XTX modelini almanız.

RAM olarak ben 7800x3D için de 9800x3D için de 6400MHZ CL30 RAM kullanıyorum, BIOS'lara eklenen yeni gecikme önleyici ile RAM'lere ekstra pek bir ayar yapmaya gerek kalmıyor zaten.

980x3d fiyat olarak oldukça yakınlarmış hocam tray olanlar arasında 2 bn tl ancak oynuyor çok mantıklı aslında. Ekran kartı olarak da gigabyte ın 4070 ti 16 gb 3 fanlı modeline bakıyorum ancak bi süre yeniden fiyatlandırma açısından beklemeyi düşünüyorum.

Ram konusunu da netleştirdim gibi.

Kasa olarak da Lian Li Lancool 206 Mesh Beyaz , Lian Li Lancool 216 Mesh White ARGB Tempered Glass , Cooler Master MB520 RGB Tempered Glass White modelleri arasındayım

Ayrıca bir de şunu sorayım bu kutusuz fansız tray olarak geçen işlemcilerde sorun yaşar mıyım? Bunlar kullanılmış falan değildir sanırım zaten sıvı soğutma gerekeceği için fan ihtiyacım olmayacak doğru mudur?

Kutulu işlemci alın hocam. Sıvı soğutma farklı kasanın fanı farklı. Kasada yeterli fan olduğundan emin olun. Ram de dediğim gibi amd resmi açıklaması sweet spot 6000mhz tercih sizin. Uclk:mclk çok önemli.

Eğer Ram leri +7000Mhz de kullanamıyorsak neden 7200/7600Mhz Ram ve anakartlar var ki?
Tamamen bilmediğimden soruyorum, 6400 üstüne çıkmak için ıvır zıvır mı kurcalamamız lazım illa ?

Eğer Ram leri +7000Mhz de kullanamıyorsak neden 7200/7600Mhz Ram ve anakartlar var ki?
Tamamen bilmediğimden soruyorum, 6400 üstüne çıkmak için ıvır zıvır mı kurcalamamız lazım illa ?
Ddr5 te 7000mhz üstü zaten problem hocam çoğu kişi bozuldu diye satın aldığı yere gidiyor. Uclk:mclk için de 6000mhz. 6400 daha yeni yeni ben dahil bazı kişiler 1:1 yapabiliyor. Şimdilik 6000mhz de kalmak en sağlıklısı. Gelecek güncellemelerle bu artacaktır. Şu an sweet spot 6000mhz.

Peki iki soru daha sorayım;

● DDR5'te çift modül Ram=fazla fps olayı bitti deniyor. Mesela 1:1 6000Mhz kullanmak yerine, tek modül 32GB 7000Mhz kullanmak daha mantıklı olmaz mı ?

● Gelecek güncellemeleri düşünerek yüksek Mhz destekleyen anakart ve Ram almak mantıklı olur mu ?
Çok az fiyatı artar haliyle ama gerekli güncellemeler geldiğinde yüksek frekansa çıkartmak mantıklı gibi.

Olmaz hocam çift modül ram hala daha performanslı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…