RTX 4070 sistemde CS2 oynanırken Alt Tab yapılınca siyah ekran oluyor

Alpay Güner

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC 12GB GDDR6
Anakart
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X Tray 5.3GHz 6 Çekirdek 38MB
Merhaba,
Sebebini bilmediğim bir şekilde siyah ekran sorunu yaşıyorum. CS oynarken ara sıra Shift Tab attığımda ekran bir anda kilitleniyor ve mouse klavye ile herhangi bir işlem yapamıyorum. Birkaç saniye boyunca Discord'a sesim gidiyor ve onların sesi de bana geliyor ama ardından ekran siyah oluyor ve takılma sesi geliyor. Bilgisayarı manuel olarak kasadan kapatıp açmam gerekiyor sorunun düzelmesi için. Sorunun CPU kaynaklı olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisayarı alalı çok olmadı parçalar halen garanti kapsamında. Sistem özelliklerini aşağı yazıyorum.

1749594642118.png

1749594669428.png

Bu görsellerdeki gibi döngüye giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Sebebini bilmediğim bir şekilde siyah ekran sorunu yaşıyorum. CS oynarken ara sıra Shift Tab attığımda ekran bir anda kilitleniyor ve mouse klavye ile herhangi bir işlem yapamıyorum. Birkaç saniye boyunca Discord'a sesim gidiyor ve onların sesi de bana geliyor ama ardından ekran siyah oluyor ve takılma sesi geliyor. Bilgisayarı manuel olarak kasadan kapatıp açmam gerekiyor sorunun düzelmesi için. Sorunun CPU kaynaklı olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisayarı alalı çok olmadı parçalar halen garanti kapsamında. Sistem özelliklerini aşağı yazıyorum.

Eki Görüntüle 2509408

Eki Görüntüle 2509410

Ekran çözünürlüğü 1920x1080 değilse ondandır.

Merhaba,

Eki Görüntüle 2509408

Eki Görüntüle 2509410

Olayın PC ile alakası yok herkeste olabilecek bir durum ya ekran oranından ya da çözünürlük ya da ekran bağlantı kablosunda gevşeme var.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 4:3 oynuyorum ve alt tab yaptığım da pc resmen kilitleniyor. Mecburen biraz bekleyip görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Başka oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmadım. Daha önceleri de 4:3 oynuyordum ve böyle sorunlar yoktu. Sonradan ortaya çıktı ve çözüm bulamadım

Kablo ile alakalıdır.
Alakası yok.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. 4:3 oynuyorum ve alt tab yaptığım da pc resmen kilitleniyor. Mecburen biraz bekleyip görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Başka oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmadım. Daha önceleri de 4:3 oynuyordum ve böyle sorunlar yoktu. Sonradan ortaya çıktı ve çözüm bulamadım
Hocam ikimizin sorunu farklı bende Shift+Tab attığımda oluyor bu sorun ve görev yöneticisini açamıyorum sadece bilgisayarın gücünü keserek kapatabiliyorum. Sizin sorununuzun çözümü sanırım Windows’tan ekran çözünürlüğünü CS’deki ile aynı yapmak. Alt+Tab yapmak yerine Windows+D yaparsanız da bu sorunu yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı