RTX 4070 sistemde performans kaybı yaşanıyor

İşletim sistemi
Windows 11

ColdAndDeadly

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB Samsung M425R2GA3PB0-CWMOD
SSD veya HDD modeli
WD SN740 512 GB
Ekran kartı
RTX 4070 8GB
İşlemci
Ryzen 9 8945H
Merhaba yukarıda da belirttiğim gibi bir anda bilgisayarımın FPS'i düştü. Sistemim şöyle: Ryzen 9 8945h, 16 GB RAM, RTX 4070 ekran kartı. Daha birkaç gün önce ghost of tsishuma oynarken en yüksek grafiklerde 144 sabit FPS alıyordum takdir edeceğiniz üzere sistem gayet iyi sonra bugün bilgisayarı açınca orta ayarlarda 72 FPS gördüm. Bu birkaç günde NVIDIA ve AMD driver güncellemesi yapmıştım, ancak o zaman böyle bir şey olacağını bilmediğimden eski sürümü hatırlamıyorum. AMD Adrenalin Edition'dan şüphelendiğim için onu sildim sonra Windows Update'den sadece gerekli sürücüleri indirip AMD uygulaması bilgisayarda yüklü olmadan ghost of tsishuma açtım aynı FPS değerlerini aldım. Bilgisayarda sadece 1 tane SSD(C diski) var ve 19 GB boş alanı var. Ekran kartı önceden de şimdi FPS düşükken de 85 derecede çalışıyor. Son olarak da Game Ready falan NVIDIA ile alakalı her şey güncel şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan Battery Boost ve Whisper Mode açık mı kontrol et, açıksa kapat. Nvidia App'i güncelleyince veya Driver'a temiz kurulum yapınca bunlar açılabiliyor bazen.

SSD dolmak üzere olduğu için diye düşünüyorum. Onun dışında muhtemelen yeni driver güncellemeleri kaynaklı bir performans düşüşü olabilir.

GPU'n sıcaklık limitine takılıyor öyleyse. 86 dereceyi geçmiyor, geçmemek için de performans kısıyor. Zaten Victus'ların throttle limiti 86 derece. Laptopunun fanlarını temizlettirmen ve Thermalright Helios gibi veya PTM 7950 gibi bir faz değişimli termal pad uygulatman gerek. En kötü ihtimalle kaliteli bir termal macun şart. Laptop tabanını yükselterek kullanmalısın ayrıca. SSD'de yer açıp PC'yi yeniden başlatıp tekrar dene, olmazsa termal bakımla her türlü çözülecek zaten dediğim gibi. GPU sıcaklıktan zarar görmemek için performanstan kısıyor. Dediğim gibi aynı 85 dereceyi görmen zaten limitin 86 derece olması sebebiyle. Yoksa çok daha fazla olur fark. Ayrıca DDU ile ekran kartı driverini kaldırıp tekrar kurmayı da dene temizlikten önce. DDU Rehberi forumda var, nasıl yapacağını bilmiyorsan ulaşabilirsin arama yaparak.

Teşekkürler her yolu deneyince dönüş yapacağım. Bu sırada yazılımsal bir çözüm aklınıza gelirse beklemedeyim

biraz geç bir dönüş oldu ama bir yanlış anlaşılma olmuş ben eskiden otomatik ayarlar yüzünden dlss kullanıyormuşum yani performans kaybı sadece 10 fps falanmış onu da battery boost ile çözdüm bir de termale bulaşmadan fanın tozlarını falan temizledim dereceler 79-82 arasına düştü yine de teşekkürler konu kapanabilir sorun çözüldü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…