RTX 4070 sisteme güç kaynağı önerisi

Bütçe
5000-6000

340407

Hectopat
RAM
32 gb
İşlemci
Ryzen 5 7500f
Merhaba yeni bilgisayar topluyorum. Kaç watt güç kaynağı almam gerekiyor bilmiyorum. Ayrıca hangi markanın daha iyi olduğu hakkında bilgim yok. Önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: RTX 4070.
Anakart: MSI Pro B650M-B
Sıvı soğutma: 240mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun vadede de rahat götürecek en üst kaliteden bir model.

Kaliteli bir model ama tabii ki en üst seviye değil, orta segment.

600-650w yeter

Watttan çok kaliteye bakın Hadron gibi markaların 800W PSU'ları var mesela 800W olması iyi olduğu anlamına gelmez markaya bakın mesela kaliteli Corsair Cooler Master FSP High Power MSI ASUS Gigabyte gibi markaların 700-750W bir PSU sunu alabilirsiniz 750 fazla gelebilir ama fazla olması ileride upgrade yapmak istediğinizde tekrar PSU almak zorunda kalmazsınız.

Ama upgrade yapmayacaksanız 650W'ta yeterlidir.

Hocam konuyla alakasız ama RAM'ler hakkında bilginiz var mı kaç MHz almam gerekiyor karar veremedim yüksek MHz DDR5 RAM'lerde stabil performans olmuyor diyorlar anakartım 6800 OC 6000 alsam yeterli olur mu?

Hocam konuyla alakasız ama RAM'ler hakkında bilginiz var mı kaç MHz almam gerekiyor karar veremedim yüksek MHz DDR5 RAM'lerde stabil performans olmuyor diyorlar anakartım 6800 OC 6000 alsam yeterli olur mu?

AMD işlemcilerde RAM frekansının performansa etkisi Intel'e göre daha fazladır anakartınızın MHz desteğine göre olabilecek en yüksek frekanslı RAM'i almanızı öneririm.

Asusun 850 W modeline bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…