RTX 4070 sisteme parça önerisi

astechh

Kilopat
Merhaba herkese,

Halihazırda sistemim için parça değişimi tavsiyesine ihtiyacım var. AM5 geçmek istiyorum. Tam performans alamıyorum. Fiyat kısıtlamam yok fakat saçma paralar vermek istemiyorum. Yardımınız gerekli. Oyun amaçlı kullanıyorum 4K'ya geçmek istiyorum.

Sistem:
Anakart: ROG B450 F II.
İşlemci: Ryzen 5600X am4.
Güç kaynağı: Akasa Venom 1000W.
Ekran kartı: RTX 4070.
RAM: Kingston Fury 2800 8X2.
Kasa: TUF GT502.
Sıvı sogutma: Arctic Liquid Freezer II 420mm.
Monitör: MSI 1080P monitörü var 27"

Not: Yerine koymam gereken parçaları tam kafamda belirleyemedim. Takıp sorun yaşamayayım yeter işlemci 9800x3D alacağım fakat ekran kartında takılı kalıyorum hep. Yeni bir kartı çıkacak mı daha mantıklı, VRAM konusunda NVIDIA'ya da AMD mi beklenmeli yeni kartları bilemedim. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AM5 geçmek istiyorsanız kasa hariç her şey değişmeli. Bi yemek söyleyin abimize desek yeridir yani. Madem AM5 e geçilecek, her şeyi teker teker önereyim:

İşlemci: Ryzen 7 9700x - 12.600 TL
Açıkçası ben 9800x3D gibi en üst seviyeden bir işlemci yerine hem 7800x3D gücünde, hem de 12-13k civarında olan bu işlemciyi öneririm. Ekran kartını rahatlıkla besler ve canavar bir işlemcidir.

Anakart: Asus TUF B850-E Wifi - 11.120 TL
En baba anakartlardan biridir, gerek tuf serisinin kaliteli gerek B850 chipsetinin gücü. Bu sisteme de cuk oturur.

Ekran Kartı: Sapphire RX9070 XT Nitro+ 16G - 37.000 TL
Sisteme mis gibi gider 4K kartıdır zaten kendisi. 16GB VRAM zaten üst seviye. Ayrıca Sapphire'in Nitro+ serisi Asus'un ROG'si gibidir markanın en kaliteli serisi yani. Fiyatı fazla geldiyse 4070 hala yeterlidir. Bir gram üzmez her oyunu da 2K oynarsınız.

Ram: G.Skill Trident Z Neo 32GB (2x16) 6000MHz 32CL - 5.700 TL
Pek söylenecek bir şey yok zaten kendini kanıtlamış, kaliteli bir markadır. Yüksek MHz ve düşük CL değerlerine sahip. Görsel olarak ta pek tatlı duruyor.

PSU: Corsair RM750e 750W Gold+ - 4.400 TL
Biliyorum, ucuz ve yetersiz gibi gözüküyor ama işlevi önemli olan. 750w bu sistem için yeterlidir ancak ilerde 4090a falan geçerseniz bi zahmet yükseltmeniz gerekir. Bu modeli zamanında çok araştırıp bulmuştum çoğu yabancı büyük kanalların tier listinden A puanı alan bir PSU'dur. Kalitesine ben kefilim bizzat arkadaşım kullanıyor 7800xt ile bir şikayetini duymadım.

Sıvı Soğutma: Corsair İCUE H150 RGB 360mm - 5.620 TL
Pompası ve fanları şuan kullandığınızdan daha güçlü ve daha ,iyi bir soğutma sağlar.

Monitör arıyorsanız da

Asus ROG Strix XG27UCS 27" - 16.700 TL
4K, 160Hz, 1ms, 10 bit, 400nit, %130 sRGB, %95 DCI-P3, AMD Freesync Premium
Derken şahane bir monitör. 4K monitör istiyorsanız ve 30-40k monitöre vermeye hevesiniz yoksa çok iyi bir seçenek.

Şimdiden hayırlı olsun hocam aklına takılan bir yer olursa seve seve yardımcı olurum.

Hocam bu sorunuzun cevabı bir kaç şeye göre değişir.

Ağırlıklı bir şekilde FPS oyunu oynuyor musunuz? Oynuyorsanız 360Hz işinize yarayabilir ancak sadece 1080p çözünürlükte alabiliyorsunuz o değeri. Aklınızda bulunsun 4K 360Hz kullanamazsınız malesef.

O kısım dışında çok minimal, gözle görülemeyecek farklar mevcut. Mesela birisi 1ms iken diğeri 0.5ms. Bunlar GtG değerler olduğu için arada gerçekten 0.5ms bir fark var. Espor seviyesinde oynamıyorsanız imkanı yok anlamazsınız arada ki farkı. 180Hz ile 360Hz arası fark biraz daha bariz ama yine dediğim gibi sadece arkadaşlarınızla oynuyorsanız keyif işi olarak 180Hz gayet rahat yeterli olacaktır. Bu arada söylemeden de geçmeyeyim 160Hz ile 180Hz arasında ki farkı anlamanızın mümkünatı yok hocam.

Bunlar dışında da tasarım dışında hiç bir fark yok (ki ben rog tasarımını daha beğeniyorum) dediğim gibi çok ağırlıklı CS2, Valorant civarı oyunlar oynuyorsanız Dell model mantıklı olacaktır. Ha yok sadece arkadaşlarla keyfi ya da kafa dağıtmalık giriyorsanız ciddi diyorum hiç lüzumu yok hocam paranıza yazık olmasın neredeyse 6k fark var arada.

PSU konusunda ise evet hocam malesef eski PSU'nuzun watt değeri bi hayli fazla olsa da malesef hem teknoloji hem kalite bakımından günümüzde sınıfta kalıyor. İsterseniz 850w bir model de bakabilirim ancak RM750e gayet kaliteli ve fiyatını gönül rahatlığıyla hakeden bir PSU'dur.

Tekrardan hocam aklınıza takılan, sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım, iyi günler.

Çok teşekkür ederim Asus'a bağlı kalacağım monitör bazında hiç bir şekilde 1080p oynamayacağım PSU için ekran kartı meselesi var yurt dışına çıkma şansım olduğu için XTX modelini düşünüyorum AMD nin bu durumda PSU yine yeterli olur mu peki

Valla hocam 9070 XT daha yeni çıkmış model XTX modeli maalesef yok ama yurtdışında 1000 dolardan aşağı bulabilirseniz ne ala. Ancak dediğim gibi XTX modeli yok 9070 XT nin.

7900 XTX düşünebiliriz ama fiyatı 2 katına yakın. Ayrıca 4K gaming performansı yeter de artar 9070 XT nin bana kalırsa gerekli değil ama sonuç olarak 7900 XTX daha güçlü bir karttır.

Bendeki şuan 12GB yeni çıkan oyunların çoğunda yüksek ayarlarda köküne kadar kullanıyor VRAM'i 16GB alacağım 1-2 seneye aynı senaryo olacak diye düşündügümden böyle diyorum modeli çokta önemli degil nvdia, amd olay VRAM ve para malesef

Yardımın için teşekkür ederim hocam iyi forumlar dilerim.

Rica ederim hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Şimdiden hayırlı olsun güle güle de kullanın hocam iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…