RTX 4070 sisteme yükseltme önerisi

NebulaFrost

Kilopat
RTX 4070, Ryzen 5 5600, ASRock A320M, 8x2 RAM, 1TB M.2 SSD'im var.

Adobe programlarını kullanırken RAM ve depolama konusunda sıkıntı çekiyorum. Ayrıca işlemcimi de yükseltmek istiyorum.

Fakat anakartımda ekstradan bir M.2 slotu olmadığı için yeni bir M.2 SSD takamıyorum. Yeni bir anakart almaya kalksam. Gidip tekrar AM4 almak ne kadar mantıklı olur bilmiyorum. Zaten işlemcimi ve RAM'i mi de yükseltmek istediğim için AM4'e parça almak yerine direkt AM5'e geçip DDR5 RAM almak daha mantıklı olabilr. Fakat hepsini tekte alacak durumum yok. Anakartın 2 tane RAM slotu olduğundan dolayı da 2 tane daha 8GB RAM alıp kurtulamıyorum.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

@furkandn

Son düzenleme:
En ucuz AM5 işlemci 7500F olması lazım fiyat 6600TL. En ucuz AM5 anakart 3000TL. Acaba DDR5 sistemde elinizde ki RAM'ler çalışır mı eğer çalışırsa ileride RAM'leri değiştirirsiniz biraz daha beklemeniz gerekir ama kesin çözüm bence bu.

En ucuz AM5 işlemci 7500F olması lazım fiyat 6600TL. En ucuz AM5 anakart 3000TL. Acaba DDR5 sistemde elinizde ki RAM'ler çalışır mı eğer çalışırsa ileride RAM'leri değiştirirsiniz biraz daha beklemeniz gerekir ama kesin çözüm bence bu.
DDR4 olduğu için maalesef çalışmaz. İşlemci olarak çok daha üst bir işlemci almayı hedeflediğim için acaba 7500f'i 2.el almaya mı çalışsam?

13500₺ yapıyor. Biraz daha bütçeyi zorlayıp alınabilir aslında.

DDR4 olduğu için maalesef çalışmaz. İşlemci olarak çok daha üst bir işlemci almayı hedeflediğim için acaba 7500f'i 2.el almaya mı çalışsam?

13500₺ yapıyor. Biraz daha bütçeyi zorlayıp alınabilir aslında.
Kredi kartı seçeneğimiz yok mu ? Neden asrock? XPG lancer 6000mhz cl30 modeller var fiyat değişebilir attığınızda güzel.

Kredi kartı seçeneğimiz yok mu? Neden ASRock? XPG Lancer 6000MHz CL30 modeller var fiyat değişebilir attığınızda güzel.

Maalesef kredi kartı seçeneğim yok. ASRock olmasında özel bir sebep yok. 2 tane M.2 slotu olan en ucuz anakart diye koydum. RAM olarak ne yalan söyleyeyim ışıklı diye havalı geldi koydum.

Maalesef kredi kartı seçeneğim yok. ASRock olmasında özel bir sebep yok. 2 tane M.2 slotu olan en ucuz anakart diye koydum. RAM olarak ne yalan söyleyeyim ışıklı diye havalı geldi koydum.
Anladım bir sonra ki çift slot anakart 4,600TL olduğuna göre siz asrock'tan devam. 10 bin üzerine 3 daha ekleyebilirsen bu iş olur gibi geriye bir tek psu kalır.

Anladım bir sonra ki çift slot anakart 4,600TL olduğuna göre siz asrock'tan devam. 10 bin üzerine 3 daha ekleyebilirsen bu iş olur gibi geriye bir tek psu kalır.
PSU şu an çok sınırda acaba bunları aldıktan sonra sıkıntı yaşatır mı? Ayrıca PSU olarak ne almam mantıklı olur? İleride ryzen 9 7900x almak istiyorum. 750w mantıklı gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı