RTX 4070 Super 12 GB için işlemci onerisi

Bütçe
55k

bayyArch

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, RTX 4070 Super 12 GB ekran kartıyla birlikte kullanmak için bir işlemci almak istiyorum ancak daha önce hiç toplama sistem kurmadığım için yardımlarınızı bekliyorum. Hem oyun oynamak için hem de render almak için başta Intel Core i7 13. veya 14. nesil bir işlemci almak istiyordum ama bu nesil işlemcilerde ısınma, yüksek voltaj vs. sorunlarından ötürü vazgeçtim ve daha önce hiç AMD işlemcili bir sistem kullanmadım. Bu ekran kartı ile uyumlu, darboğaz yapmayacak tercihen Ryzen 7 işlemci tavsiyelerinizi bekliyorum. İşlemci için bütçem 10-15k civarı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Anakart ne düşünüyorsunuz? Ryzen 7 7800x3D işlemci işinizi gayet iyi görür.

Ryzen 7 7800x3D veya Ryzen 7 9800x3D.

AMD'nin X3D serisi oyun konusunda tam anlamiyla rakipsiz ancak ozellikle 5 ve 7.nesil 3D'ler, ayni nesilde 3D olmayanlara gore render konusunda daha dusuk performans veriyor. 9.nesilde bu makasin kapandigini soyluyorlardi ancak kendim bizzat arastirmadim.

Bu sebeple Ryzen 7 9800X3D onerebilirim. Butcene aslinda daha guclu islemciler de sigiyor, tercih edersen Ryzen 9 9900X hatta 9950X bile alabilirsin (anakart dahil), render konusunda cok daha hizli olurlar.

Yanina da bi' X870 Tomahawk anakart patlattin mi tadindan yenmez.

mesajda yazdığım 55k bütçe tüm sistem içindi şimdi düzelttim. işlemci için maks 15k bütçe ayırabilirim.

Render da yapacaksan 9700X. Ya da biraz bekle ve düz 9700 al.
evet renderda yapacam ama 9700 için niye beklemem gerekiyor?

Anakart ne düşünüyorsunuz? Ryzen 7 7800x3D işlemci işinizi gayet iyi görür.
anakart için de öneri tavsiyesi alabilirim. dediğim gibi ilk toplama deneyimim olacak o yüzden her türlü öneriye açığım.

Tray işlemci almak istemiyorum.
Peki? O zaman ayni islemcilerin tray olmayan versiyonlarini alabilirsin. Daha iyi alternatif yok zaten. Ya 9700X alacaksin ya 9900X. X3D'ler 20 binden basliyor. Bu ikisi varken 7.nesil almanin da mantigi yok. En ucuz siteyi arastir, patlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…