Merhaba, şimdi sizinle sistemimi ve CS'de FPS problemimi paylaşacağım bir sorun olup olmadığıyla alakalı beni bilgilendirseniz sevinirim.
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte GeForce RTX 4070 Super.
Kingston Beast 16 GB (1x16) DDR5 5600MHz CL36.
WD SN580 WDS100T3B0e 1TB Gen4 M.2 NVMe.
Gigabyte A620M-H
Monitörüm ASUS ASUS ROG STRIX XG27acs. 2K 180Hz bir monitör.
CS de çok değişken FPS değerleri alıyorum. 200'ün üzerinde alıyorum ama bazen 100'e düşüyor sabit alamıyorum. 4K ekran kullanırdım bu kadar düşük FPS değerleri aldığımı hatırlamıyorum. Sizde bir sorun mu var 200'ün altına düşmemesi gerek diye düşünüyordum. RTX 4070 Super kartıyla 200 FPS'nin altına devamlı olarak inmesi, sabit FPS hiç alamamam normal mi?
@Maker Dostum 200FPS´ler normal olabilir ancak 100FPS görmesi hiç normal değil. Driverlarınız güncel mi? Ayrıca hangi grafiklerde oynuyorsunuz.
Ayrıca konudan bağımsız olarak bir soru sormak istiyorum. XG27ACS monitörden memnun musunuz? Bende yaklaşık 1 aydır o monitör üzerinde araştırma yapıyorum, ancak deneyimlemiş kişileri bulmak zor oluyor, deneyimlerinizi ufaktan paylaşır mısınız? Mesela Film, Dizi izlerken Işık sızması rahatsız ediyor mu?
RAM EXPO açık mı? Değilse BIOS'tan bir açın derim.
Sisteminizin oyun testlerini mutlaka izlemişsinizdir ancak ben yine de CS-2'nin test edildiği kesitleri paylaşayım.
Videolarda görüldüğü üzere 1440p very high ayarlarda FPS 180 ve 240 civarlarında değişiyor.
Ortalama FPS ise 210-220 civarı görünüyor.
Bu videoları ve değerleri referans aldığımızda, 100 FPS'e düşme probleminiz dışında her şey normal gibi görünüyor.
Grafik ayarlarınız nedir? Videodakilerle benzer mi?
- Ekran görüntüsü atabilirsiniz.
- Grafik ayarlarınızda FPS'i bu denli düşürecek ciddi bir FPS hortumlayıcı ayar olabilir.
Ne olursa olsun 100'e kadar inmesi gerçekten ilginç.
- O sırada sisten falan mı geçiyorsunuz, ne oluyor mesela?
- Ayrıca hangi haritada 100 FPS'e kadar düşünüyorsunuz?
Bildiğimiz üzere CS:GO CPU ağırlıklı bir oyundu. Her ne kadar CS-2'de bu durum hem CPU hem de GPU için dengelenmiş olsa da hala biraz daha CPU odaklı. Tabii ki sağlam bir GPU fark yaratacaktır, fayda sağlayacaktır. Hem yüksek grafik hem de yüksek çözünürlük için iyi bir GPU olmalı. Ama yine de genel işleme odaklı baktığımızda işlemcinin önemi büyük. İşlemciniz fena değil, CS-2'yi güzel götürür, ama 100'lere düşme konusu anlamsız.
Sisteminize benzer konular:
Çözüldü: 4070S ve AMD Ryzen 7500F ile CS'de 170 FPS normal mi?
Bana az gibi geldi çünkü ekran kartı güçlü bir ekran kartı ve en azından 300 FPS'leri görürüm zannediyordum. Ne yapmam gerekir daha yeni topladım, 1 hafta oldu.www.technopat.net
Ryzen 5 7500F sistem CS2'de 220 FPS alıyor
Ryzen 5 7500F RX 7800 XT ikilisi CS 2'de 2K en yüksek ayarlarda 180-220 FPS civarında alıyor. Normal mi yoksa düşük mü?www.technopat.net
100 lere düşmesi normal değil nvidia denetim masasından ayarları performans a getir bide gsync varsa kapat çoklu cpu etkinleştir oyunda o ayar hala varmı hatırlamıyorum ama bi kontrol et.
Monitörden gayet memnunum şimdilik 3 hafta olmadı henüz. Işık sızması göremedim hatta sıfır. Renkeleri gayet güzel. Beni çok tatmin etti spesifik bir merakın varsa sor yanıtlayayım hatta sana fotoğraf video bile atarım istersen.
Ben öyle bir his almadım. Tabi OLED ekran değil ekran tamamen simsiyah olduğunda baktığın yere göre çapraz kenarlar hafif sararıyor ancak IPS olmasından kaynaklanan standart etki diye yorumluyorum. Günlük kullanımda böyle bir şeyi hiç fark edemiyorum. Zaten renk yelpazesi çok geniş, renkli sahnelerde çok tatmin oluyorsunDostum o halde izninle soruyorum. Monitör ekranında sarımsı bir ekran kaplama gibi bir şey var mı?
Ben öyle bir his almadım. Tabii OLED ekran değil ekran tamamen simsiyah olduğunda baktığın yere göre çapraz kenarlar hafif sararıyor ancak IPS olmasından kaynaklanan standart etki diye yorumluyorum. Günlük kullanımda böyle bir şeyi hiç fark edemiyorum. Zaten renk yelpazesi çok geniş, renkli sahnelerde çok tatmin oluyorsun
Önce sana sormama izin ver. Genel bir kullanıcı mısın yoksa rekabetçi fps tarzı oyunları oynamayı seviyor musun? Genel kullanıcıysan çok güzel bir tercih olacaktır ki ben hikayeli oyunlar oynamayı çok seviyorum çok beğeniyorum mönitörü ama cs valo gibi rekabetçi oyunlar ağırlıklı oynasaydım sanırım 1080p 240+hz bir mönitör alınca daha mutlu olurdum.Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim XG27ACS almaya karar verdim.