RTX 4070 Super ekran kartı için işlemci önerisi

Bütçe
12500

cre0n

Hectopat
RAM
8x2
Anakart
B550 aorus elite v2
Herkese merhaba. Sistemde güncelleme yapmak için 4070 Super ekran kartı sipariş ettim ve baktığımda şu anki işlemcim olan Ryzen 5 5600X ile darboğaz yapacağını gördüm. Bütçem en fazla 11 12 bin TL bandında. AM4 olarak işlemci, AM5 olursa da işlemci+ anakart olacak şekilde gerek varsa önerilerinizi alabilir miyim?

Elinizdeki anakart ve RAM'leri satıp bunları alabilirsiniz.

AM4 için R7 5700X3D son sınır, ondan sonrası yok. O da bu ekran kartını besler ama AM5'e geçmek bütçeniz varken daha mantıklı olur. Onun içinde daha bilgili arkadaşlar önerir.

Konuya tam hakim değilim o yüzden sormak istiyorum. Şu an elimdeki CL16 3600 MHz 8x2 RAM'ler AM5 anakarttaniş görmez mi bir süreliğine? Ayrıca 7500F işlemci yeterli gücü verir mi?

Anlaşılan AM5 geçmek gerekli. Peki anakartı biraz kısarak daha iyi bir işlemci alabilir miyiz? Alırsak bu hangi model olur?

DDR4 RAM'ler AM5 ile uyumsuz. Anakartı düşürseniz alabileceğiniz Max işlemci 7600X olur. Ona da değmez zaten. Hem ısınıyor hem de arada fazla performans farkı yok.

7500F bu bütçede tek mantıklı işlemci. Anakartı kısarsan ve 7600X gibi bir işlemci alırsan anakartta giriş seviyeye düşmüş olursun. İşlemcide de çok az performans artışı gözlemlersin. Yani değmez. Elindeki DDR4 RAM'leri DDR5 AM5 sistemde kullanamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…