RTX 4070 Super ekran kartı R5 5600 sisteme uyar mı?

Galax RTX 4070 Super ekran kartı almayı düşünüyorum. Sistem özelliklerimi yazıyorum, sistemime uyar mı?

Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B550M-K
8 GB X2.
600W 80 Plus brronze.

%25 oranda işlemci darboğaz yapıyor işlemci güçlendirmenizi veyahut 4060 almanızı öneririm.

Bu hesaplamayı nereden yaptınız ve ne şartlarda yaptınız? Neye göre darboğaz oluyor veya hangi oyuna göre %25 darboğaz oluyor?

Site linkini atmayı denedim fakat yasaklı sanırım 1080p çözünürlükte yapıyor bu değerleri 2K da böyle olacağını zannetmiyorum.

Yapar diye düşünüyorum işlemci yükseltmek en iyisi.

OC zarar verir mi islemciye veya PC'ye? Ocsiz tam performans alamam yani

OC'nin farkı, darboğazın olduğu durumlarda çok daha belli olur. Güzel yapılmış bir OC işlemcinin ömrünü kısaltmak bir yana uzatır. Tabii iş soğutucu ve işlemcinin silikon kalitesinde bitiyor. Kaldı ki en kötü şartlarda bile bozulması en nadir parça işlemcidir. Tam performans konusuna gelirsek, bu işlemciyle tam verim alman, oynanan oyuna yapılan işe göre değişmekle birlikte genel olarak alacağın performans ortalama düzeyde olacaktır.

oyun oynamiyorum 3d modelleme ve animasyon işi yapiyorum o yuzden ekran karti yukseltmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…