RTX 4070 Super FurMark değerleri normal mi?

denis.quast

Hectopat
Yer
Ankara
Kasayı alalı 4-5 ay oluyor ve aldığımdan itibaren oyunlarda %30 %40 daha az verim alıyorum ve bu sorun canımı sıkmaya başladı. Aşağıdaki testler normal mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• lasld.jpg
    lasld.jpg
    100,9 KB · Görüntüleme: 125
Kasayı alalı 4-5 ay oluyor ve aldığımdan itibaren oyunlarda %30 %40 daha az verim alıyorum ve bu sorun canımı sıkmaya başladı. Aşağıdaki testler normal mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Tüm sistem bilgilerinizi ve ekran kartınızın tam modelini yazınız ve tam olarak sorununuz nedir? Ayrıca testlere görede bir sorun yok.

Tüm sistem bilgilerinizi ve ekran kartınızın tam modelini yazınız ve tam olarak sorununuz nedir? Ayrıca testlere görede bir sorun yok.

1. Kartın tam modeli nedir?
  2. Kasa modeliniz nedir?
  3. Kasa içi fan konumları nasıl?
  4. Oda sıcaklığı kaç derece?

5 7500F.
16x1 RAM.
Galax 2X RTX 4070 Super.
Kasam Vento VG10F.
Fanları ilk geldiği gibi oynama yapmadım ayarlarıyla falan ve sıcaklıktan bir sorunum yok. Videolardaki testlere göre çok daha düşük FPS alıyorum ve bunun sebebini bir türlü bulamıyorum. BIOS'u güncel kullanıyorum. Windows 11 ve 10'da test yaptım fakat değişen bir şey yok. Nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum.

Kasa konumu ve oda sıcaklığı da önemli ama bu kadar yeni bir kart için sıcaklıklar fazla geldi bana.

Performans düşüşü genelde yazılımsal olur. Bu sıcaklıklarla performans düşüşü olmaması lazım. İşlemci sıcaklığı, bellek kullanımı ne durumda?

Kasa konumu ve oda sıcaklığı da önemli ama bu kadar yeni bir kart için sıcaklıklar fazla geldi bana.

Performans düşüşü genelde yazılımsal olur. Bu sıcaklıklarla performans düşüşü olmaması lazım. İşlemci sıcaklığı, bellek kullanımı ne durumda?

İşlemcide kullanım ve sıcaklık olarak bir sorunum yok. Bellek içinde bir sıkıntı yok Max 65-70 sıcaklıklar. Bellek kullanımında bir sorun yok normal değerler gösteriyor.

Kasa konumu masanın üstünde hava alabilen bir yerde ama fanları bana göre yetersiz geliyor ve yetersiz kalıyor fanları. Yazılımsal büyük ihtimal bende öyle düşünüyorum fakat sorunu bulamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı