RTX 4070 Super için bilgisayarda tek bir güç kablosu bulunuyor

avu_10

Femtopat
Daha fazla  
Tekrar merhaba arkadaşlar. Ekran kartının içinden çıkan aracı kabloda iki farklı bağlantı bulunuyor. Fakat benim bilgisayarımda ekran kartını bağlamak için yalnızca tek bir güç kablosu var ve ucunda 300W, kablo üzerinde ise 600W 125C VW-1 yazıyor. Daha önce direk bu kabloyu, kutunun içinden çıkan diğer çift bağlantılı aparatı kullanmadan takmıştım ekran kartıma. Tam olarak emin olmasam da zannediyorum bu sebepten dolayı ekranın arada gidip gelmesi ve hatta son olarak ekranın bembeyaz olup Windows'umun da çökmesine sebep olan problemlerle karşılaştım. Bu durumla ilgili ne yapabilirim? Sizce yaşadığım sorun farklı sebeplerden mi kaynaklıydı yani tekrar eskisi gibi 300W takıp kullanmamda bir sakınca var mıdır? Yoksa çözüm olarak ne yapabilirim? Ekte görsel de paylaşacağım. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-21 at 21.41.16.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-21 at 21.41.16.jpeg
    176,2 KB · Görüntüleme: 30
İçinden çıkan dönüştürücü kablo eski nesil 8 pin pci-e güç kablosuna sahip Psu'lar için lâkin sizin Psu'da zaten yeni nesil 16 pinlik kablodan var. Bu durumda dönüştürücü kullanmanıza gerek yok zaten.

PSU modelini nereden öğrenebilirim?
Kasanın arka tarafını açıp Psu'nun etiketine bakman lazım.

İçinden çıkan dönüştürücü kablo eski nesil 8 pin pci-e güç kablosuna sahip Psu'lar için lâkin sizin Psu'da zaten yeni nesil 16 pinlik kablodan var. Bu durumda dönüştürücü kullanmanıza gerek yok zaten.

Kasanın arka tarafını açıp Psu'nun etiketine bakman lazım.
Anlıyorum. Çok teşekkür ederim. En azından sorunun kablo kaynaklı olmadığını teyit etmiş oldum. Sorunla ilgili farklı bir başlık açmam gerekir mi? Yoksa tahminim olan farklı sebepler de var yaşadığım ekranın gidip gelmesine ilişkin. Bunları bu başlık altında danışmamda bir sakınca olur mu yoksa farklı bir konu başlığı açmam mı gerekir?

Sorabilirsin hala sorunun çözülmüs değil.
Peki o zaman. Teşekkürler. Şöyle ki; benim bilgisayarımın İşlemcisi AMD Ryzen 7 diye geçiyor ve ekran kartı daha önce belirttiğim üzere Nvidia 4070 Super. Daha önce biraz araştırmıştım ve sorunun bu iki markanın sürücülerinin birbiriyle uyumlu olmadığı şeklindeydi. AMD Radeonu silmiştim yalnızca Chipset Driverlar kalmıştı ve Nvidia kurulu tabi. Fakat problemim çözülmemişti. Monitör olarak da Casper Excalibur kullanıyorum Display Port ile. Sonrasında bir de HDMI ve VGA girişli iki monitör daha eklemiştim. Aynı sorun hep vardı ama yani. Tek monitörle de 3 monitörle de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı